Els alcaldes d'ERC creen un nou front per negociar directament amb Foment solucions a la sinistralitat de l'N-340

Hi conviden a formar part als alcaldes de l'Ampolla i Camarles |

Publicat el 10 d’octubre de 2015 a les 09:00
Actualitzat el 11 d’octubre de 2015 a les 22:16

Trobada a antic punt quilomètric de l'Aldea. D'esquerra a dreta: Simon Falcó (regidor de l'Aldea), Adam Tomás (alcalde d'Amposta), Josep Caparrós (alcalde de la Ràpita), Ferran Cid (alcalde del Perelló), Dani Andreu (alcalde de l'Aldea i president del Consell Comarcal del Baix Ebre), Jordi Gaseni (alcalde de l'Ametlla de Mar), Alfons Montserrat (alcalde d'Alcanar) i Mari Carme Navarro (president del Consell Comarcal del Montsià). Foto: Cedida



Les Federacions de Veïns de Tortosa i Amposta van evidenciar esta setmana les seues diferències a l'hora de reivindicar solucions contra la sinistralitat de l'N340. Si els d'Amposta es mantenen ferms en convocar els talls de carretera, els de Tortosa aposten per una "de consens" i negociacio amb agents polítics i socioeconòmics. Ara, a estos dos fronts veïnals caldria afegir dos fronts politics més que qüestionen també la unitat en este sentit.

Este divendres, els alcaldes republicans d'Alcanar, La Ràpita, Amposta, l'Aldea, el Perelló i l'Ametlla de Mar van donar a conèixer que han constituït un grup d'alcaldes de la N-340, al qual oferiran sumar-se també als de Camarles i l'Ampolla, davant  "la passivitat i manca de solucions del govern espanyol per acabar amb la sinistralitat d'aquesta carretera", van manifestar. No sembla que haja de formar part, per tant, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que forma part de la comissió de seguiment d'alcalde de l'N340 i amb el qual es va consensuar la moció que també exigeix la construcció de l'A7 i bonificacions per als camions a l'autopista.
 
Per l'alcalde de l'Ametlla de Mar "la interlocució amb Foment ha de ser directa d'aquella gent que ho patim, és a dir els municipis que toquem a la N-340". Sobretot, assegura "després que no s'haja fet cas a les mocions aprovades pels ajuntaments demanant mesures immediates i provisionals com era l'obligatorietat i bonificació del pas dels vehicles pesats per l'autopista, mentre no hi hagués una aixecada dels peatges de l'AP-7". Per Gaseni "cal posar l'èmfasi en els accidents que patim a la N-340 i la única solució és aixecar els peatges de l'AP-7, una solució clara i definitiva". Per això, el proper dilluns el grup d'alcaldes demanarà "celebrar una reunió urgent amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona per tenir una interlocució directa amb el Ministeri de Foment". 
 
Els republicans, a més, van mostrar-se obertament favorables a la línia de mobilitzacions empresa per la Federació d'Amposta d'Associacions de Veïns: "la situació és tant greu que donem suport a qualsevol mobilització ciutadana que puga ajudar a variar este tipus de pressió perquè en definitiva tots treballem per un mateix objectiu que és tenir més segures les nostres carreteres".

Just al matí d'este divendres, els alcaldes integrants de la comissió de seguiment contra la sinistralitat de l’N-340, l’alcalde del Perelló, Ferran Cid, el de Camarles Ramon Brull,  i el de Tortosa, Ferran Bel, van reunir-se este divendres amb la directora general del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech, amb l’objectiu d’aconseguir nous avenços en quant a les bonificacions a l’AP7 i la retirada de cons a l’N340 a les poblacions de l’Ametlla i el Perelló. “La directora s’ha compromès a donar-nos una solució la pròxima setmana pel que fa als cons”, va amanifestar l’alcalde del Perelló.

Pel que fa a les bonificacions o la possible aixecada de barreres a l’AP7 per als veïns de les Terres de l’Ebre, la setmana vinent hi ha d’haver una reunió amb el ministeri de Foment en què s’haurien d’aconseguir avenços en este sentit.

La intensitat mitjana és de 15.000 vehicles diaris, dels quals un 32% són camions. Segons el Servei Català de Trànsit, el volum recomanable hauria de ser entre el 8 i el 10%.