nació digital

NacióDigital, Premi Nacional de Comunicació

El diari líder en català, que complix vint anys, rep el guardó en la categoria de mitjans d'arrel digital

per Oriol March , Palau de la Generalitat, 2 de novembre de 2016 a les 14:16 |
Bona part de l'equip de NacióDigital | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El consell executiu ha aprovat este dimecres la concessió dels Premis Nacionals de Comunicació de l'any 2016. En la categoria de mitjans d'arrel digital el jurat ha acordat per unanimitat atorgar el premi a NacióDigital, que enguany celebra el vintè aniversari i que fa un any i mig que és el mitjà líder en llengua catalana a la xarxa.

Els premis, que s'entregaran el dia 14 de novembre en un acte al palau de la Generalitat, els atorga un jurat on hi ha els secretaris de Mitjans de Comunicació i de Difusió i Atenció Ciutadana, a més de persones representatives de cadascun dels àmbits dels premis.


A més de NacióDigital, han estat premiats en l'edició d'este 2016 el programa El matí i la mare que el va parir, del grup Flaix FM, en la categoria de radiodifusió; El Club Súper 3, en la de televisió; l'exdirector de l'Ara, Carles Capdevila, en la de premsa; Oriol Villar, en la de publicitat, i BTV, en la de comunicació de proximitat.

En esta darrera categoria Osona.com, del grup NacióDigital, ja va ser premiat el 2009. El jurat també ha decidit atorgar una menció d'honor a títol pòstum a Leopoldo Rodés.


Aguaita.cat forma part del grup NacióDigital des del 25 d'octubre de 2013, una aliança que ha permès donar projecció nacional a les notícies que sorgixen des de les Terres de l'Ebre. El grup NacioDigital està format per una vintena de capçaleres territorials.

Els premis es van instaurar l'any 1999 amb motiu del setanta-cinquè aniversari de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya.
 

 

Participació