El Govern, sobre l'arribada de vaixells per fer front a la sequera: «No robarem aigua a ningú»

Plaja diu que la compra "en cap cas" afectaria territoris amb una situació hídrica "complexa"

Roda de premsa de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja
Roda de premsa de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja | Gerard Artigas
Aguaita.cat
05 de desembre del 2023
Actualitzat el 18 de desembre a les 11:35h
La portaveudelGovern, PatríciaPlaja, ha defensat la possibilitat de dur aiguaenvaixell si Catalunya entra en situaciód'emergència per sequera. "No robarem aigua a ningú", ha advertit este dimarts en roda de premsa.

Ho ha dit després que s'hagen alçat veus, per exemple a Múrcia, contra la possibilitat que arribi este recurs al portdeBarcelona d'entre altres territoris. Plaja ha lamentat que hi puga haver "altres territoris en una situació de normalitat que es neguen a ser solidàries" però ha garantit que l'aigua "en cap cas" arribaria de "territoris que es troben en una situació no igual però sí complexa". "Estem parlant de portar aigua d'aquells territoris on això no suposaria cap impacte", ha insistit.

Avui dia esta la importació d'aigua en vaixell és només una de les possibilitats contemplada pel Govern, però la portaveu ha subratllat que Catalunya "està patint la sequera més greu" des que n'hi ha registres i que per tant, si cal, abordaran aquesta opció amb el Ministeri de Transició Ecològica. "No puc dir d'on vindrà l'aigua ni tampoc quan, però la premissa és que a Catalunya es pugui garantir el subministrament", ha afegit.

L'espassa de Dàmocles és altre cop sobre les Terresdel'Ebre, ja que és tem amb un nou discurs solidari per encobrir transvasaments i interconnexió de xarxes del riu ebre per garantir el subministrament d'aigua a la resta amagats sota el relat dels vaixells portant aigua al Port de Barcelona.