La Trencacims Paüls serà la seu d'un campionat de curses de muntanya estatal

Transcorre dins del Parc Natural dels Ports per municipis com Paüls, Prat de Comte, Horta de Sant Joan i Alfara de Carles

Imatge d'una de les edicions de la Trencacims de Paüls
Imatge d'una de les edicions de la Trencacims de Paüls | Eva Gual
Aguaita.cat
04 de desembre del 2023
Actualitzat a les 11:51h
TrencacimsPaüls, gràcies a l’èxit organitzatiu de la desena edició de 2023, ha estat  escollida, per segon any consecutiu, com a seu d’un campionatdecursespermuntanya Estatal.

Enguany la Trencacims tindrà lloc el 4 i 5 de maig de 2024, quan es disputarà el 
Campionatd’EspanyaIndividual i per SeleccionsAutonòmiques de la FEDME  (Federación Española de Montaña y Escalada) i la segona prova de la Copad’Espanya  en la modalitat de CarreraenLínia i en les diferents categories: absoluta,  promesa, júnior, juvenil i cadet.

Un cap de setmana en què es reviurà el gran esdeveniment esportiu que Paüls, les Terres de l’Ebre i Tarragona ja van gaudir el passat  mes d’abril amb el Campionatd’EspanyaIndividual i per Seleccionsautonòmiques en la modalitatUltra.

Este any, qui guanye a la cursa absoluta, tant en categoria femenina  com masculina, tindrà una plaça per a la preseleccióespanyola que anirà al mundial.  

Paral·lelament, Trencacims també serà la segona prova i Campionat de la ‘SkyrunnerNationalSeries’ i, a la cursa absoluta, donarà tres places directes, en categoria femenina  i masculina, per a la final de la ‘Skyrunner World Series’ en la categoria ‘SkyMasters’. Recordem que la cursa de la Skyrunner National Series està sota el paraigua de la  Federació Internacional de Skyrunning (International Skyrunning Federation).  
 

Calendari  


El primer cap de setmana de maig (dissabte 4 i diumenge 5) se celebrarà l’onzena edició  de la cursa Trencacims i Paüls tornarà a ser l’epicentre de les curses per muntanya a  escala estatal.  

El dissabte4, hi haurà l’emblemàtica cursa Trail, amb un recorregut nou, però amb una  distància i desnivell sense gaires modificacions: 54 km i 4.000 metres de desnivell positiu.  També dissabte es disputaran tres proves del Campionat d’Espanya Sky: la de categoria  Júnior, amb 17 km i 1250 +; la Juvenil, amb 13,3 km i 950 + i la Cadet, amb 9,5 km i  550+, on podrem gaudir dels futurs corredors i corredores de trail de l’Estat. 

El diumenge5, serà el torn de dues proves de diferents categories: absoluta i promesa.
A la cursa de la categoria absoluta, la SkyRace Trencacims, de 34 km i 2400+ es  disputarà el Campionat d'Espanya Sky i el Campionat Skyrunner National Series. El  traçat de la categoria Promesa serà el mateix que el de la Mitja, una cursa Open,  emblemàtica de Trencacims, que aquest any també veurà modificat el seu recorregut.  

A causa de la magnitud organitzativa d’enguany, Trencacims no podrà oferir l’Ultra ni la Marxa, com s’havien dut a terme a les dues últimes edicions. Amb totes les curses i  modalitats s’espera que s’arribi a la xifra de 1.000 participants que ja es va aconseguir en la desena edició.  

La Trencacims transcorre dins del ParcNaturaldelsPorts i trepitja els termes municipals de Paüls, PratdeComte, HortadeSantJoan i AlfaradeCarles.  

La Trencacims està organitzada pel CentreExcursionistaTrencacims, amb el suport de  l’AjuntamentdePaüls i la DiputaciódeTarragona i la col·laboració de diferents entitats,  empreses i comerços.