Arriba el nou servei de vehicle elèctric compartit a Flix

Es tracta del primer servei de cotxe comunitari en zones rurals de les Terres de l’Ebre

Vehicle d'ús compartit que Hyundai proporciona al municipi de Flix
Vehicle d'ús compartit que Hyundai proporciona al municipi de Flix | Ajuntament de Flix
Aguaita.cat
04 de desembre del 2023
Actualitzat a les 11:16h
L’Ajuntament deFlix juntament amb representants de Hyundai han presentat el nouservei de cotxe comunitari que s’ha instal·lat a Flix i que ja ha entrat en funcionament.

Consisteix en un sistema de vehiclecompartit per als veïns i veïnes de Flix amb la finalitat de millorar la mobilitat del municipi.Es tracta d’un vehicle de la marcaHyundai100%elèctric que la companyia posa a disposició dels habitants de la població amb l’objectiu de donar alternatives als veïns i veïnes a més del vehicle propi o el transport públic. “La finalitat d’aquesta iniciativa no és treure rendibilitat del servei, sinó donar a conèixer el vehicle elèctric en les zones rurals”, assegura el responsable de ControlMotor, ManelPeris. D’esta manera, s’implementa un model de mobilitat compartida del qual en poden fer ús les persones empadronades al municipi. 

El funcionament del servei és senzill, qualsevol persona empadronada al poble i que disposi de carnet de conduir amb més de cinc anys d’antiguitat, pot utilitzar el vehicle. A través de l’aplicacióCarsharingRuralVIVe de Hyundai, desenvolupada i creada exclusivament per aquesta iniciativa, els veïns i veïnes podran gestionar la reserva del vehicle i desbloquejar-lo per poder-lo utilitzar. El sistema supervisa la correcta utilització del servei, limitant les reserves a un màxim de 24 hores o acotant els desplaçaments dins un radi de fins a 200 km. A més a més, amb l’historial de registres i el control de l’aplicació es pot saber en tot moment l’usuari responsable en cas de danys del vehicle o multes de tràfic.

En el cas de Flix, el puntderecàrrega del vehicle estarà situat a la plaçadelMercat, i serà sempre el lloc de recollida i entrega. A més a més, cal destacar que el servei serà gratuït els primers tres mesos d’implementació i després es faran públiques les tarifes. 
 
El servei té com a principals objectius fer front a l’escassetat de serveis de comunicació existents en l’entorn rural i incentivar l’ús de vehicles elèctrics per reduir al màxim els nivells de contaminació. Barbero, batlledelapoblació, ha explicat que “els temps ens demanen obrir-nos a aquestes noves formes de mobilitat, a buscar alternatives per fer que viure als pobles sigui una mica més fàcil i igual d’interessant que a una ciutat”.

El responsable de marketing de HyundaiMotorEspaña, JorgeTaracena, explica que Vive neix amb la idea de portar la mobilitat sostenible a les zones rurals amb problemes de comunicació amb la finalitat d’ajudar a millorar la vida de les persones. “És una realitat que cada vegada hi ha més gent que té carnet de conduir i no un vehicle de propietat, o casos d’unitats familiars que puntualment tenen la necessitat d’un segon vehicle.

Les solucions de cotxe compartit busquen eliminar la necessitat de comprar un segon cotxe de propietat per tenir mobilitat suficient”, ha explicat el batlle, i ha afegit que “estem en una zona on la mobilitat no és òptima, ja que no estem en una zona urbana on hi ha densitat de serveis públics i pensem que aquest nou servei cobrirà una part de les necessitats de desplaçament.”