L’Ametlla de Mar passa la qualificació de la parcel·la de l’Onada de bé de domini públic a bé patrimonial

Una parcel·la pròxima que està qualificada per acollir habitatges plurifamiliars passa a ser bé de domini públic d’interès cultural

Sessió plenària a l'Ametlla de Mar.
Sessió plenària a l'Ametlla de Mar. | Cedida
Redacció
30 de novembre del 2023
Actualitzat el 13 de març del 2024 a la 13:56h

L’Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha modificat la qualificació de la parcel·la que ocupa la residència l’Onada. L’equip de govern va proposar l’aprovació d’un canvi de qualificació urbanística per passar la parcel·la ocupada per la residència l’Onada, de bé de domini públic a bé de caràcter patrimonial, sense que esta modificació comporte cap canvi del seu ús, segons informa La Cala Ràdio. A més, per tal que el sector evite perdre espais de domini públic, la modificació contempla que una parcel·la pròxima de 2.000 m2 que està qualificada per acollir habitatges plurifamiliars, passe a convertir-se en bé de domini públic d’interès cultural. L’objectiu és regularitzar una situació urbanística precària, perquè existix un dret privat de superfície damunt d’un solar de domini Públic.

Esta aprovació, que va comptar amb els vots a favor de l’equip de govern format per Junts i el PSC i en contra d’ERC i Entesa a l’oposició, dixa la porta oberta a la venda d’este terreny.

Actualment, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar paga 600.000 € a l’any per fer front a un deute de 7.000.000 € més els interessos que encara es deuen de la construcció de la residència, recordant que inicialment va costar 5.500.000 €.

Tot i que l’equip de govern manifesta que encara no ha pres cap decisió respecte a la venda del terreny, sí que és una possibilitat que contempla, i que permetria liquidar el 36% de la totalitat del deute de l’Ajuntament i poder destinar 400.000 € a l’any per invertir en la gestió municipal.

En nom de Junts, l’alcaldessa, Eva del Amo, va defensar la decisió i sobretot la possibilitat de poder reduir el deute municipal i així poder millorar la gestió i, per altra banda, mantenir al sector un nou espai destinat a us públic. Antonio Espuny, portaveu d’Entesa per la Cala, va votar en contra d’esta modificació perquè no està a favor d’obrir la porta a la venda del solar, qualificant la decisió de greu error. Per la seua part, Xavier de la Fuente, portaveu del PSC explica que la modificació contempla que mantinga el mateix ús sanitari assistencial, conservant els serveis de la residència per a la gent gran. ERC, en veu del seu portaveu Jordi Gaseni, va qüestionar que amb esta decisió l’Ajuntament perdrà el control de la residència i va demanar que conserven el patrimoni en lloc de vendre’l.

En el mateix Ple es va aprovar per unanimitat actualitzar el conveni pel qual es deleguen competències al Consell Comarcal del Baix Ebre en matèria de sanejament i també es va donar compte del seguiment del Pla d’Ajust, entre altres.