Cruset posa en marxa l’oficina del diputat amb una de les seus a Tortosa

Cada divendres el diputat hi atendrà aquelles persones que necessiten de la seua acció política o es desplaçarà per visitar-los

Aguaita.cat
27 de novembre del 2023
Actualitzat a la 13:07h
El portaveu de Junts al Congrés, Josep Maria Cruset presenta l'oficina del diputat a Tortosa
El portaveu de Junts al Congrés, Josep Maria Cruset presenta l'oficina del diputat a Tortosa | Cedida
El portaveu adjunt de Junts al Congrés, JosepMariaCruset, ha presentat este dilluns en dos rodes de premsa, a Tarragona i a Tortosa, la posada en marxa de l’oficinadeldiputat que posa a disposició d’institucions, entitats, col·lectius, empreses i ciutadans del Camp de Tarragona, les Terresdel’Ebre i el Baix Penedès. “Durant la campanya electoral ja vaig explicar que, a més de per defensar Catalunya i la democràcia,  el vot a Junts també servia per defensar el sud de Catalunya. Avui, posem en marxa l’oficina parlamentària per treballar pel territori, a peu de carrer i a prop de la gent”, ha argumentat. 

L’oficina del diputat, estarà situada físicament a la seu de Junts a la vegueria del Camp de Tarragona (carrer Gasòmetre, 18, de Tarragona) i a la seu de la vegueriadelesTerresdel’Ebre (carrer de Tarragona, 3, de Tortosa). Cada divendres el diputat hi atendrà aquelles persones que necessiten de la seua acció política o es desplaçarà per visitar-los. Cruset apunta que “treballar a prop de la gent és la meva manera d’entendre la política i de poder ser útil al territori; m’hi he posat des del primer dia”. 

De la mateixa manera Cruset també visitaràsetmanalmentinstitucions, entitats, clubsesportius, i agentseconòmics, socials i culturals, en este cas a iniciativa pròpia, arribant a cadascuna de les 10 comarques. Un exemple d’aquesta manera de treballar són els #aFons, amb els quals Cruset ja ha fet immersions en el territori per explicar, per exemple, el precariserveiferroviari, l’impacte que tindria la MAT en el seu pas per les nostres comarques, o les enormes dificultats que viu el sector del peix blau, en risc de desaparèixer. 
 
En la línia de treball de resultar el més útil possible a les necessitats i reptes del sud de Catalunya Cruset ha anunciat també les comissions parlamentàries de les quals formarà part:
 
Portaveu adjunt del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats. Junta de portaveus
 

Sectors clau pel territori


Comissió d’Indústria i Turisme
 
Comissió d’Agricultura, Pesca i Alimentació
 
 

Àmbits clau pel territori

 
Comissió de Transports i Mobilitat Sostenible
 
Comissió de Pressupostos

 

Àmbit econòmic

 
Comissió d’Hisenda i Funció Pública
 
Comissió d’Economia, Comerç i Transformació Digital
 
Comissió de Relacions amb el Tribunal de Comptes
 
 

Àmbit Social i Internacional

 
Comissió de Drets i Consum
 
Comissió per la Cooperació Internacional pel Desenvolupament
 
Comissió d’Assumptes Exteriors
 
 

Àmbit de la seguretat

 
Comissió per la Seguretat Nacional
 
Comissió d’investigació del 17-A
 
Com a portaveu adjunt del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Congrés, Cruset és el diputat per la demarcació amb una responsabilitat més elevada en el si dels respectius grups parlamentaris i, a més, serà portaveu o formarà part d’algunes de les comissions més vinculades amb els sectors més rellevants de les nostrescomarques com les d’Indústria i Turisme, la d’Economia i Comerç i la d’Agricultura, cosa que li permetrà treballar de primera mà i amb més eficàcia en aquests àmbits, a més de formar part de la comissió de Pressupostos, des de la qual vetllarà que es planifiquen les inversions que necessita el país i el sud de Catalunya. 
 
Cruset també ha anunciat un procésparticipatiu, ja en marxa, per recollir propostes i reivindicacions d’alcaldes, regidors, institucions, i agents econòmics i socials del territori per fixar les prioritats de la seva acció política d’aquesta legislatura. 
 
L’entrada en funcionament de l’oficina del diputat de Junts coincideix amb l’estrena del web http://www.jmcruset.cat amb informació sobre la seua acció parlamentària, articles i propostes, i mitjançant la qual tothom que hi estiga interessat podrà contactar-hi. 
 
Qui vulga concertar cita amb l’oficina del diputat pot fer-ho mitjançant el formulari del web, els perfils de les xarxes socials del diputat o escrivint a [email protected] i ràpidament s’hi contactarà per agendar la trobada segons ha informat el diputat en roda de premsa a Tortosa.