El TSJC fixa el judici per l’1-O contra el rapitenc Lluís Salvadó per al proper 10 d’abril

Està acusat de delictes de desobediència, prevaricació i malversació

El president del grup parlamentari d'ERC, Josep Maria Jové, i el diputat d'ERC Lluís Salvadó, a l'acte d'ERC pel cinquè aniversari  del 20-S.
El president del grup parlamentari d'ERC, Josep Maria Jové, i el diputat d'ERC Lluís Salvadó, a l'acte d'ERC pel cinquè aniversari del 20-S. | ACN
Aguaita.cat
22 de novembre del 2023
Actualitzat a les 11:35h
El TribunalSuperiordeJustíciadeCatalunya (TSJC) ha fixat el judici pel referèndum de l’1d’octubre contra el president del grup parlamentari d’ERC, Josep Maria Jové, el president del PortdeBarcelona, el rapitenc, LluísSalvadó, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, per al proper 10 d’abril. Este serà el primer dia i s’han assenyalat diferents dates dels mesos d’abril i maig. Jové i Salvadó estan acusats dels delictes de desobediència, prevaricació i malversació, i Garriga, del delicte de desobediència greu a l’autoritat.

La fiscalia demana set anys de presó i 32 anys d’inhabilitació per a Josep Maria Jové, sisanys i tresmesos de presó i 27anys i tresmesosd’inhabilitació per a LluísSalvadó i un any d’inhabilitació per a Natàlia Garriga pel referèndum de l’1 d’octubre. Els reclama també multes que van des dels 18.000 euros de Garriga, els 24.000 de Salvadó i els 30.000 de Jové. Als dos últims, a més, els demana 754.920 euros en concepte d'indemnització a l'erari públic pel "perjudici patrimonial causat".

L’Advocaciadel’Estat, per la seua part, reclama tres anys i mig de presó i set d’inhabilitació per a Josep Maria Jové però no ha fet cap acusació contra Lluís Salvadó. Pel que fa a la consellera de Cultura, demana un any d’inhabilitació.