1 de 10
Policial

Intercepten 11 quilos de picadura de tabac en una empresa de paqueteria d'Amposta

La venda de tabac, requerix una sèrie de condicions de caràcter fiscal i tributari per la seua distribució de manera legal

La Guàrdia Civil de la Ràpita interceptar picadura de tabac en una empresa de missatgeria d'Amposta | Guàrdia Civil
per Aguaita.cat, Amposta | 16 de novembre de 2023 a les 11:57 |
El passat 30 d'octubre, la Guàrdia Civil de la Ràpita, després d'una inspecció en una empresa de paqueteria d'Amposta, van detectar 11 quilos de picadura de tabac.

En este tipus d’inspeccions, es comprova que els establiments disposen de la documentació i permisos en vigor requerits per exercir la seua activitat, així com que els productes que es transporten siguen dels permesos per la  llei.


La picadura de tabac i la seua comercialització, està subjecta a la normativa sobre Impostos Especials i a la Llei d'Ordenació del Mercat de Tabacs i està considerat un "producte estancat", per la qual cosa té una notable repercussió tant duanera com tributària. 

El agents van informar dels fets a la Dependència Provincial de Duanes i Impostos Especials de Tarragona, pertanyent a l'Agència Tributària, que és el departament de l'administració competent en esta matèria.
 

Pla general de la picadura de tabac interceptada Foto: Guàrdia Civil


 

En els últims tres anys, només el destacament de Fiscal i Fronteres de la Guàrdia Civil de la Ràpita, ha detectat 153 infraccions en matèria fiscal relacionada amb la distribució de picadura de tabac fora de la legalitat establerta, havent incautat fins a la data 490 kg d'este producte.
 
Una de les competències encomanades a la Guàrdia Civil, és el Resguard Fiscal de l'Estat, prevenint i perseguint el contraban, fraus i altres il·lícits de caràcter fiscal a tot el territori nacional, per a la qual cosa compta amb unitats i agents especialitzats integrats en Destacaments Fiscals a Tarragona, el Vendrell i a la Ràpita.
 

 

Participació