Empresa i Treball atorga més de 910.000 euros per a noves inversions industrials a Terres de l'Ebre

La línia d'ajuts industrials permet mobilitzar 4,6 MEUR d'inversió i mantindré 604 llocs de treball

Imatge de la roda de premsa del Conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent
Imatge de la roda de premsa del Conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent | Cedida
Aguaita.cat
13 de novembre del 2023
Actualitzat a la 13:34h
El Departamentd'Empresa i Treball ha destinat 916.282,95euros en ajuts a inversionsproductives de les Terresdel'Ebre. Estos ajuts permeten mobilitzar una inversió total de 4,6 milions d'euros. Cinc de les sis empresesbeneficiàries són GràfiquesSalaet, FranciscoPagèsValentiSA, BluesunConsumerBrandsSLU, IndustriasPreciber i Copiral. Els ajuts tenen la finalitat de millorar la competitivitat, la sostenibilitatambiental i la digitalització d'estes empreses. Amb els ajuts es mantenen604llocs de treball, se'n consolidaran583 i se'n crearan21 de nous. Al conjunt del país, les empreses beneficiàries han estat 205, que consolidaran 19.295 llocs de treball i en crearan 1.424 de nous.

Esta línia d’ajuts de noves inversions industrials tindrà una dotació al conjunt de Catalunya de 45,7 milions d'euros, "la línia d’ajuts industrials més gran de la història de la Generalitat". Permetrà mobilitzar una inversió total de 248,7 milions d'euros. La previsió inicial era de 10 d'euros però hi ha hagut tanta demanda que s'ha ampliat.
 
L'objectiu de la línia són els projectes d'inversió per a noves plantes industrials o per la millora dels processos productius de plantes existents que comporten un volum d’inversió mínim de 250.000 euros i un màxim de 3 milions d’euros. Un requisit indispensable és el manteniment dels llocs de treball existents en la data de la sol·licitud, mentre que la creació de nous llocs de treball ha estat uns dels criteris de valoració més rellevants per a la puntuació dels projectes. En este sentit, la mitjana d’increment de plantilla de les empreses que han accedit als ajuts és d’un 7’38%.