El ple de l'Ajuntament de Tortosa aprova una moció per la fi del conflicte entre Israel i Palestina

La proposta dels grups municipals de Movem Tortosa-PSC i Esquerra ha rebut el vot favorable del grup de Junts, mentre que la CUP ha votat en contra

Dos xiquets palestins caminen per les runes d'una zona de Gaza
Dos xiquets palestins caminen per les runes d'una zona de Gaza | Europa Press
Aguaita.cat
07 de novembre del 2023
Actualitzat a les 11:01h
El ple de l'AjuntamentdeTortosa ha aprovat avui, en la sessióordinària del mes de novembre, una moció dels grupsmunicipals de MovemTortosa-PSC i Esquerra sobre la guerra entre Israel i Hamàs i que reclama la fidelconflicte entre Israel i Palestina. La proposta ha rebut el votfavorable del grup de Junts, mentre que la CUP ha votat en contra.

La mocióaprovadacondemna tots els atacs indiscriminats i sense precedents de Hamàs a la població d'Israel; demana a Hamàs, la Jihad islàmica i Hezbolà que aturen els atacs contra Israel; així com a l'estat d'Israel sobre la poblaciócivil de la franjadeGaza. La moció també demana a les parts un alto el foc i l'establiment d'un corredor humanitari per assegurar la sortida de la població civil més vulnerable, així com el restabliment de les converses de pau entre Israel i Palestina i un paper més actiu per part de la comunitatinternacional i, de la UnióEuropea, amb la finalitat de propiciar el rellançament del procésdepau.
 
D'altra banda, el ple ha aprovat l'acta de delimitació entre els termesmunicipals de SantaBàrbara i Tortosa, una acció que forma part del procés de delimitació de tots els termes municipals impulsat per l'InstitutCartogràfic i deCatalunya.