L'ampliació de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta començarà en dos mesos

El nou edifici tindrà una única planta d'aparcament soterrat mentre que este divendres obre el pàrquing del Fossar

La delegada de Salud, Íngrid Roca, el delegat del Govern, Albert Salvadó, i l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan en la presentació del nou edifici de l'HTVC
La delegada de Salud, Íngrid Roca, el delegat del Govern, Albert Salvadó, i l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan en la presentació del nou edifici de l'HTVC | Anna Ferràs
Aguaita.cat
02 de novembre del 2023
Actualitzat el 03 de novembre a les 0:50h
Les obresd'ampliació de l'HospitaldeTortosaVergedelaCinta (HTVC) començaran en dos mesos, cap a final o principi d'any. Per agilitzar l'inici dels treballs d'un projecte "complex" es demanaran llicències d'obres per trams. El projecte té un pressupost de 45MEUR i un "ambiciós" terminid'execució de 22mesos. El nou edifici tindrà quatreplantes i s'hi traslladarà part de les consultes externes, el serveidefarmacologia, el blocquirúrgic i l'àread'esterilització. El projecte escollit només contempla una única planta soterrada per al nou aparcament, en lloc de dues com es preveia inicialment. Mentrestant, este divendres es posa en marxa l'aparcamentprovisional de 400places que s'ha instal·lat al FossardelSitjar.

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, AlbertSalvadó, ha insistit que l'ampliació de l'Hospital de Tortosa és "necessària i essencial" per als ciutadans ebrencs, i suposa "una inversió històrica" per al territori, d'uns 45 milions d'euros - 6,2 MEUR de l'aparcament del Fossar i 38,7 MEUR per al nou edifici. El projecte escollit, d'AHEADPSPBARCELONAHEALTHCAREARCHITECTURE i BatlleiroigArquitectura, s'ha adjudicat a la UTE Acciona, Cimelsa i Copcisa. El termini de construcció és de 22 mesos, que els obligarà "a ser molt diligents" i a col·laborar estretament amb l'AjuntamentdeTortosa.

Mentre s'enllesteixen les feines prèvies de subministrament, escomeses, sanejament i afectacions de l'obra al complex hospitalari, el consistori treballa per atorgar la llicència d'obra nova i de reforma del "projecte bàsic avançat". Quan els treballs comencen, continuaran treballant amb l'Ajuntament per obtenir "llicències parcials" de la resta de les actuacions.
 

Patrimoni protegit

 
La comissió tècnica de seguiment vetllarà per "garantir que no es perjudica cap element patrimonial de valor". Està formada per tècnics del Departament de Cultura i Patrimoni, la gerència territorial de l'Institut Català de la Salut, la Divisió de Patrimoni i Inversions del Servei Català de la Salut, i l'Ajuntament de Tortosa. El delegat el Govern ha afirmat que les actuacions "seran molt escrupoloses" respecte del valor patrimonial de les muralles i l'entorn, i ha assegurat que "no se les perjudicarà. "Tot al contrari, les farà valer més, si cap", ha refermat.