El catamarà elèctric ja està a Amposta

L'embarcació elèctrica s'integrarà en l'oferta turística i mostrarà la façana fluvial o escenaris de la guerra civil

El vaixell turístic fluvial d'Amposta navegant per l'Ebre
El vaixell turístic fluvial d'Amposta navegant per l'Ebre | Ajuntament d'Amposta
Aguaita.cat
30 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 15:32h
El vaixellturístic adquirit per l'Ajuntamentd'Amposta amb fons europeus NextGeneration ja es troba amarrat a l'embarcador fluvial de la ciutat. L'embarcació elèctrica, que encara no entrarà en servei, serà una de les peces principals del projecte turístic de la ciutat, al voltant de la viaverda de la ValdeZafan, la reforma de les casesdelCastell i la promoció de la façanafluvial o els espais naturals del delta de l'Ebre. Segons ha detallat l'alcalde, AdamTomàs, s'està treballant per programar rutes sobre l'esmentada façana fluvial o els espais de memòria de la guerra civil. La seua posada en marxa d'aquí uns mesos es troba pendent de la definició d'aquest projecte turístic i de la licitació de la gestió a una empresa privada.

El catamarà elèctric ha costat al voltant d'un milió d'euros i s'ha finançat, majoritàriament, a través de la subvenció de 2 milions d'euros aconseguida dels Plans de sostenibilitat turística per a destinacions sostenibles dels fons europeus Next Generation -que el consistori complementarà aportant mig milió d'euros més-.
 
Propulsat íntegrament amb electricitat i amb capacitat màxima per a 120 persones, el vaixell va arribar, finalment, després d'un llarg periple des de Cantàbria, aquest dimecres passat a l'embarcadorfluviald'Amposta. Este dilluns al matí l'han visitat l'alcalde, AdamTomàs, acompanyat de la regidora de Turisme, InésMartí, i el regidor d'Hisenda, TomàsBertomeu.

De moment, segons ha reconegut el mateix alcalde, encara trigarà a posar-se en marxa. Abans, caldrà licitar la seva gestió a càrrec d'una empresa privada. Sense cap previsió concreta, la idea és que pugui entrar en funcionament la pròxima temporada turística. L'Ajuntament treballa en el disseny de les rutes turístiques pel riu, que mostrin la façana fluvial, expliquin episodis de la batalla de l'Ebre -com l'operació de distracció a la Carrova- o la biodiversitat del tram final del riu i el Delta. També es contractarà una empresa perquè mantingui el vaixell en condicions.
 
El vaixell ha de ser la principal o una de les principals peces sobre les quals s'articuli el projecte de "turisme sostenible", "patrimonial" i de "recuperació de la memòria històrica" que impulsa el consistori. "Amposta havia de viure de cara el riu i l'arribada del vaixell és la millor forma de fer-ho", ha insistit Tomàs.

En este sentit, ha recordat que l'activitat i rutes del vaixell s'inscriu dins de la conversió i connexió de la via verda de la Vall de Zafan per al circloturisme -prevista pel 2025- o la recuperació de les cases del Castell amb una zona amb diversos serveis, a més de la continuïtat dels treballs de recuperació de la façana fluvial. "És un projecte que té una continuïtat molt llarga i és dinàmic", ha tancat l'alcalde.