SB Hotels pagarà més de 2.000 anàlisis genètiques al Projecte Emma per investigar el càncer de mama

El grup de recerca està centrat en estudiar la resposta immune dels ganglis limfàtics de l’aixella en pacients amb càncer de mama.

Col·laboració entre el Projecte Emma i SB Hotels per investigar el càncer de mama
Col·laboració entre el Projecte Emma i SB Hotels per investigar el càncer de mama | ICS Ebre
Aguaita.cat
30 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 8:26h
Per segon any consecutiu, SBHotels signa un conveni de col·laboració amb el ProjecteEmma en el qual, esta vegada, l’aportació permetrà realitzarestudis d’expressió genètica 
pacients ambcàncerdemama.

SB Hotels i el Projecte Emma han signat avui dimecres, 25 d’octubre, un conveni de col·laboració en què SB Hotels fa una aportació de 16.000euros que ajudarà al grup d’investigadors del Projecte Emma dur a terme 2.100anàlisisgènica.

Esta donació servirà per a estudiar l’expressió gènica dels ganglislimfàtics de l’aixella de 300pacients amb càncer de mama mitjançant la tècnica de PCR quantitativa. Esta tecnologia ajudarà als investigadors, juntament amb altres metodologies ja utilitzades pel grup de recerca, a identificar els biomarcadors involucrats en el pronòstic de les pacients.

Actualment, el grup de recerca en PatologiaOncològica i Bioinformàtica, grup impulsor del Projecte Emma situat a l’HospitaldeTortosaVergedelaCinta, està immers en la investigació centrada a estudiar la resposta immune dels ganglis limfàtics de l’aixella en pacients amb càncer de mama.

L’any passat, SB Hotels també va col·laborar amb este projecte d’investigació ebrenc fent una aportació que va ajudar a contractar una nova investigadora va incorporar a l’equip.
 
MariaRosaRipollés, presidenta de la FundacióDr. Ferran, mostra la importància d’este conveni i destaca que “amb la nova col·laboració es referma l’esforç entre el teixit empresarial i els projectes de recerca del territori, que és essencial per avançar en la millora de la salut i, a la vegada, s’ajuda a retenir el talent dels professionals de les Terres de l’Ebre amb una visió de futur”.
 
Amb esta donació, SB Hotels consolida la seua línia de responsabilitat social corporativa centrada en un projecte d’impacte social i que, alhora, té un fort caràcter local, al tractar-se d’un equip d’investigació que està establert a Tortosa. “Els nostres orígens com a empresa són a les Terres de l’Ebre i volem que la nostra aportació solidària recaigui en conceptes socials que tinguin un impacte directe en aquest territori que ens ha vist créixer”, explica MarcAlado, consellerdelegat de SBHotels.
 
CarlosLópez, director del ProjecteEmma, agraeix aquesta nova aportació que “ens ajudarà a fer un salt qualitatiu i quantitatiu important, ja que les anàlisis genètiques permetran profunditzar en l’estudi de la resposta immune dels ganglis axil·lars”. López també ha posat en valor que el projecte Emma, gràcies a aportacions com les dos que ha fet SB Hotels, també “importa investigadors d’altres parts del món i això és rellevant per al territori, però també per a totes les pacients perquè la lluita contra el càncer de mama és global”.