Plaja, sobre els correbous: «El Govern està absolutament compromès amb el benestar animal»

La portaveu assegura que l'executiu escoltarà el territori i la diversitat d'opinions

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa
La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa | Bernat Vilaró
Aguaita.cat
24 d'octubre del 2023
Actualitzat a la 13:59h
"El Govern està absolutament compromès amb el benestaranimal". Esta ha estat la valoració de la portaveu, PatríciaPlaja, preguntada pels correbous. Durant la roda de premsa d'aquest dimarts a Palau, posterior al ConsellExecutiu, Plaja ha garantit que el Govern escoltarà el territori i la diversitat d'opinions sobre el tema. El ple del Parlament que comença avui farà el debat de totalitat de la proposiciódellei de la CUP i EnComúPodem per modificar la Llei34/2010, de l'1d'octubre, de regulació de les festestradicionalsambbous, que arriba al primer debat en sessió plenària amb esmenes de retorn de Vox i PPC.

El textproposa la modificació de diversos articles de la llei per eliminar les modalitats de correbousalaplatja, de bouscapllaçats i de bousembolats.
 
Estes modalitats quedarien excloses de la consideració de "festa tradicional amb bous", que recull l'article2 de la llei del 2010 i que restaria redactat de la manera següent: "Són festes tradicionals amb bous els espectacles populars en què es deixen anar, s'exhibeixen, es porten, es toregen o es corren bous, sense mort de l'animal i que adopten tradicionalment les modalitats de bous a la plaça, bous al carrer i bou salvatge, i també les exhibicions d'habilitat".

Si la cambra rebutja les esmenes de retorn, la proposició continuarà la tramitació parlamentària. Per contra, si les aprova, la iniciativa serà rebutjada.