Salut inicia la vacunació simultània contra la grip i la COVID a les Terres de l'Ebre

Este dilluns ha començat la vacunació conjunta contra la grip i la COVID a les persones majors de 60 anys i les persones en condicions de risc

Salut inicia la vacunació simultània contra la grip i la COVID a les Terres de l'Ebre
Salut inicia la vacunació simultània contra la grip i la COVID a les Terres de l'Ebre | Salut
Aguaita.cat
17 d'octubre del 2023
Actualitzat a la 13:25h
Estr dilluns 16 d’octubre ha començat la campanyadevacunació simultània contra la grip i la COVID per a les persones de 60anys i més, les persones amb condicionsderisc (entre elles els problemes de salut crònics i l’obesitat), les donesembarassades, les persones amb immunosupressió, o els professionalssanitaris i sociosanitaris i altres serveisessencials i crítics. Enguany també s’inclou la recomanació de vacunacióantigripal per al col·lectiu de persones fumadores i, per primera vegada i com a principal novetat, Salut introdueix la vacunació sistemàtica contra la grip també per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos d’edat.

La vacunació es podrà realitzar al CAPdereferència amb citaprèvia, que des d’avui mateix ja es pot sol·licitar. Per tal de demanar la cita s’ha de fer a través de LaMevaSalut, preferentment, a l’apartat de 'Cites’, clicant a ‘Citesiconsultesd'atencióprimària’ i triant l’opció ‘Vacunació’. La cita prèvia també es pot demanar al web de programació https://citasalut.gencat.cat/ o bé directament al CAP. A més a més, s’ha habilitat un puntdevacunaciópoblacional a Tortosa, concretament al CAPelTemple. La citació per a la vacunació als punts de vacunació poblacionals serà pels mateixos canals, i també disposaran d'uns horaris sense cita que es podran consultar a la web de programació de cites.

Salut té la voluntat de protegir i immunitzar al màxim la ciutadania davant els virus respiratoris, que mostren una major presència durant la tardor i l’hivern, amb l'objectiu de minimitzar l'aparició de malalties prevenibles mitjançant la immunització. Per aquest motiu, cada any a la tardor es posa l’èmfasi a augmentar les cobertures de vacunació contra la grip i, en els darrers anys, també contra la COVID-19, especialment en les persones que tenen més risc de patir complicacions de salut o de transmetre la malaltia a persones de risc.

En este sentit, el passat dimarts 26 de setembre, Salut ja va iniciar la campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19 per a la població més vulnerable: les persones que viuen a residències de gent gran, les que reben atenció domiciliària i altres persones institucionalitzades.
 

Vacunació antigripal per als infants de 6 a 59 mesos d’edat


Va ser a finals de juliol quan Salut va presentar l’ampliació del calendari de vacunacions sistemàtiques de Catalunya que, entre d’altres novetats, destacava la introducció de la immunització contra la bronquiolitis per als nadons, que ja s’ha iniciat a les Terres de l’Ebre, i la vacunació antigripal per als infants de 6 a 59 mesos d’edat.

El col·lectiu d’infants de 6 a 59 mesos no només és un dels que més pateix la infecció, sinó que també pot presentar complicacions greus, i la vacuna permetrà protegir precoçment les criatures de contraure la malaltia. L’OMS i el Centre Europeu per a la prevenció i el control de les malalties (ECDC) recomanen aquesta vacunació anual a la població infantil i dotze països europeus ja l’han introduït. La vacuna de la grip que rebran aquests infants a Catalunya també és tetravalent com la dels adults i amb la mateixa composició, però adaptada amb indicacions per a l’edat.