Dos investigadors del Senegal visiten Amposta per ajudar a pal.liar els efectes de la salinització

El projecte es desenvolupa entre Catalunya, Itàlia i Senegal

Aguaita.cat
17 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 12:47h
Esta visita s’emmarca en un projecte de cooperació internacional i interuniversitària d’adaptació al canvi climàtic
Esta visita s’emmarca en un projecte de cooperació internacional i interuniversitària d’adaptació al canvi climàtic | Ajuntament d'Amposta
Amposta i el Deltadel’Ebre ha acollit, els dies 13 i 14 d’octubre, dos professors i investigadors de la UniversitatdeZiguinchor (Casamance, Senegal), el dr. Sow i el dr. Ndour, per compartir coneixements, reptes i fites científiques per l’adaptació a la salinitzaciódelsdeltes i terresagrícoles dels seus territoris. Divendres la nit, l’alcalded’Amposta, AdamTomàs i la regidora de DretsSocialsiCiutadania, NúriaFerré, van trobar-se amb els investigadors.

Esta visita s’emmarca en un projecte de cooperacióinternacional i interuniversitària d’adaptació al canviclimàtic en el qual hi participen el FonsCatalàdeCooperacióalDesenvolupament (FCCD), del qual l’Ajuntamentd’Amposta en forma part, la Federaciód’AssocacionsdepersonesdelaCasamance a l’Estranger (FACE), la UniversitatPolitècnicadeCatalunya (UPC), la UniversitàPolitecnicaDelleMarche (UNIVPM) i la UniversitatdeZiguinchor (UASZ).

A més del Deltadel’Ebre, els investigadors també han visitat el Delta del Llobregat i el Delta del Ter i s’han entrevistat amb professors universitaris, representants d’Ajuntaments i centres de recerca per compartir línies d’investigació i estudiar la situació de la salinització dels deltes catalans. Després de la visita a Amposta, s’han traslladat a Itàlia, a les regions de Marche i Veneto, per seguir amb el projecte.