GastroEbre, la trobada més dolça del calendari gastronòmic torna esta tardor a Flix

La sisena edició del certamen se celebrarà del 22 al 24 d’octubre, amb els showcookings de més d’una dotzena de professionals del dolç, com ara Oriol Balaguer, Miquel Guarro, Àlex Lera, Lluc Crusellas o Albert Roca

Imatge de la darrera edició del GastroEbre celebrada a Tortosa
Imatge de la darrera edició del GastroEbre celebrada a Tortosa | GastroEbre
Aguaita.cat
29 de setembre del 2023
Actualitzat a les 11:38h
Esta tardor torna GastroEbre. El certamen professional dedicat a la cuinadolça, les postres i la pastisseria celebrarà la seua sisena edició a Flix (Ribera d'Ebre) i ho farà oferint els showcookings de més d’una dotzena de professionals els dies 22, 23 i 24 d’octubre.

El MercatMunicipal albergarà l’escenari i els fogons on mestres de les elaboracions més llamineres oferiran les seves sessions magistrals. Demostracions culinàries on els i les xefs pastisseres reivindicaran el paper de la cuina dolça en la gastronomia.

En esta sisena edició de GastroEbre la cuina tradicional i la cuina creativa es donaran la mà, i es conjugaran en tres jornades que endolciran tot el municipi de Flix. Es podrà gaudir dels trucs i secrets de cuina de grans xefs de restaurants, de mestres pastissers i xocolaters, i d’experts en gelats d’autor.

Així, per exemple, tornarà a l’escenari de GastroEbre la sensibilitat, percepció i sofisticació creativa d’OriolBalaguer, MillorXefPastisser2018 per l’Acadèmia Internacional de Gastronomia Internacional Relais Desserts. També repeteix esta edició el director de pastisseria de l’escolaHofmann, MiguelGuarro, que oferirà una sessió de pastisseria creativa contemporània.

La pastisseria “5 estrelles” vindrà de la mà de JosepArmenteros, del restaurantGaig de Barcelona.

Mentre que PaulaDomènech, formadora al CETTUniversitat, impartirà una sessió de pastisseria sense límits. La pastisserianatural la portarà LucilaCanero, de LaLuciérnaga de Castelldefels, i la pastisseria de territori tindrà com a representant a PauCarranza, de la PastisseriaLarossa de Flix.

Les sessions més xocolateres seran les de LlucCrusellas, Millor Mestre Xocolater del Món 2022, i la d’ÀlexLera, Premi Fava de Cacao 2020-2022. I el showcooking més gèlid, sens dubte, l’impartirà AlbertRoca, Campió d’Espanya de Gelateria Artesana 2022.

Com és habitual, les sessions es podran també veure en directe des del canal de Youtube de GastroEvents, via streaming.
 

Sis edicions a les Terres de l’Ebre


GastroEbre va néixer l’any 2018 a HortadeSantJoan (Terra Alta), amb l’objectiu de promoure i difondre els productes i la gastronomia de les Terres de l’Ebre. Este 2023, es complixen tres anys consecutius que l’esdeveniment està dedicat exclusivament a la cuina dolça i a la pastisseria, “com a reconeixement de la feina que fan els pastissers, i els xefs pastissers dels restaurants, una tasca moltes vegades encara poc reconeguda”.

De fet, esta temàtica converteix a GastroEbre un esdeveniment gastronòmic únic, un referent únic en l’àmbit professional, ja que no se celebra cap altre d’aquest nivell dedicat a la cuina dolça, ni a Catalunya ni a l’Estat.

GastroEbre, però, també és un esdeveniment concebut com a una trobada professional dedicada als productes agroalimentaris i a la gastronomia de les Terres de l’Ebre, i vol de servir “per estimular la innovació, promocionar la cultura alimentària, recopilar i difondre el coneixement de productors (gran i petits), elaboradors i xefs, amb l’objectiu de millorar la competitivitat dels professionals i les empreses del sector gastronòmic d’aquestes contrades”.