La ballarina i coreògrafa Sol Picó, plat fort del festival Artèria Tortosa

La mostra que fusiona les arts vives amb la natura, la ciència i la tecnologia tindrà lloc del 13 al 15 d'octubre

Presentació de la nova edició del Festival Artèria a Tortosa
Presentació de la nova edició del Festival Artèria a Tortosa | Ajuntament de Tortosa
Aguaita.cat
28 de setembre del 2023
Actualitzat a les 12:53h
ArtèriaTortosa, el festival que fusiona les artsvives amb la natura, la ciència i la tecnologia i que dirigeix el ballarí i coreògraf tortosí RobertoOlivan, tindrà lloc del 13 al 15 d'octubre. En aquesta tercera edició, el plat fort d'Artèria Tortosa serà la coreògrafa i ballarina SolPicó que portarà a l'AuditoriFelipPedrell l'espectacle 'Titanas', juntament amb les ballarines Anna Ventura 'Natsuki' i Charlotta Ófverholm. Avui han presentat la programació del festival l'alcalde de Tortosa, JordiJordan; la regidora de Cultura, MarLleixà i el director del festival, RobertoOlivan.

La programació d'Artèria Tortosa inclou un total de vuit espectacles, xerrades, projeccions de vídeo dansa, masterclass de dansa i teatre, sessions musicals amb discjòqueis i foodtrucks. Una programació que tindrà lloc en diferents escenaris de la ciutat: l'AuditoriFelipPedrell (tant a l'interior com a l'exterior), elParador, la criptadelaReparació, el MuseudeTortosa, el parcmunicipal, el passeigdeRibera, i BalletEstudiLlibertatCurto (l'escola de dansa on es faran les masterclass).

"Presentem la tercera edició del festival Artèria Tortosa, un festival innovador que amplia l'oferta cultural de Tortosa i que uneix diferents disciplines artístiques, sota la direcció del tortosí Roberto Olivan", ha manifestat l'alcalde de Tortosa. Per la seua banda, la regidora de Cultura ha destacat que el festival portarà talent internacional a l'escenari tortosí, però també permetrà fer valdre el talent local", ha assenyalat Lleixà. En este sentit, la regidora de Cultura ha destacat la col·laboració de membres de les coralsVentDalt i CorTyrichae, alumnes de l'Escolad'ArtsEscèniquesCecíliaAymí i del ConservatorideMúsicadeTortosa i de CintaAccensi en l'espectacle 'Titanas' de Sol Picó.

L'espectacle inaugural tindrà lloc divendres 13d'octubre al passeig central del parc municipal, una proposta del ballaríÀngelDuran. També el divendres començarà la projecció dels vídeos guanyadors del festivalLensdans i tindrà lloc la conferència sobre art i videojocs de la pedagoga MartaLamote.

Dissabte la programació seguirà amb la masterclass de dansa contemporània a càrrec de VictorCallens i BarbaraMeneses, que també oferiran un espectacle de dansa, i la de PaulWhite; l'espectacle de música experimental en directe de LauraGuarch (Néfur); l'actuació de dansa de la companyiaElelei; i un espectacle de dansa i música al Museu de Tortosa, amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni amb Ramon Humet, SílviaVidal i RobertoOlivan.

També dissabte el programa d'Artèria inclou una conferència sobre intel·ligència artificial a càrrec de l'enginyer informàtic Luis Ballesteros i l'espectacle 'Titanas' amb Sol Picó, Natsuki i Charlotta Öfverholm, tres ballarines i coreògrafes amb influències i recorreguts distints que conflueixen en aquest espectacle.

L'última jornada d'Artèria Tortosa portarà al passeig de Ribera l'actuació de dansa de Magí Serra i Clementine Telesfort, mentre que la cloenda es farà a l'Auditori on artistes de diverses disciplines oferiran un espectacle de música i dansa amb la participació d'artistes locals i internacionals.

"En aquesta tercera edició del festival continuem apostant per la línia artística que ja hem consolidat, però ampliem espais i propostes amb l'objectiu de fer créixer el festival i assegurar-ne l'èxit a llarg termini. Presentem un festival que és no només un reclam per al territori, sinó que ens permet atreure públic d'àmbit internacional", ha explicat Olivan.

Els tres dies del festival hi haurà música amb discjòqueis i foodtrucks i la setmana abans del festival s'oferirà un espectacle familiar a l'Auditori adreçat a les escoles de primària. "Per mi és un plaer poder dur a terme un projecte com aquest a la meua ciutat natal. Penso que és una oportunitat per oferir una programació d'arts escèniques d'avantguarda i qualitat al nostre territori, unint el talent ebrenc amb artistes internacionals", ha conclòs el director del festival.

El programa complet es pot consultar al web www.arteriatortosa.com i les entrades es posaran a la venda durant els pròxims dies a teatreauditoritortosa.cat.