Lo Pati d'Amposta projectarà una obra d'art generatiu a la seua façana durant esta tardor

LIA, artista pionera en la creació artística a partir de codi digital, presenta la seua peça audiovisual al Centre d'Art de les Terres de l'Ebre

Imatge de l'obra de l'artista digital LIA que es podrà veure a La Façana de Lo Pati fins al novembre
Imatge de l'obra de l'artista digital LIA que es podrà veure a La Façana de Lo Pati fins al novembre | Lo Pati
Aguaita
21 de setembre del 2023
Actualitzat a les 12:38h
LaFaçanadeLoPatiCentred'ArtdelesTerresdel'Ebred'Amposta estrena este dijous la projecció de l'obra Fluctus'. És una de les últimes creacions de l'artista austríaca LIA, pionera de l'artdigital, on "passa pel sedàs del codi digital" la natura i els paisatges vius.

L'artista austríaca LIA és una de les pioneres de l'art digital. Des de 1995 que les seves creacions prenen forma a través del vídeo, les instal·lacions per a museus, l'escultura i les aplicacions digitals. El seu principal material de treball és el codi, i el procés de creació consisteix a traduir un concepte en una estructura escrita formal que genera sortides multimèdia en temps real. Les seves obres acostumen a ser minimalistes i conceptuals.

Fluctus, una de les seues últimes creacions audiovisuals, es podrà veure del 21 de setembre al 20 de novembre a La Façana de Lo Pati. Es tracta d'una peça d'art generatiu en la qual la natura i els paisatges vius —o fins i tot alienígenes— són a la base de la seua inspiració. Els seus dissenys prenen forma d'efusions sensorials efímeres que desapareixen fugaçment, sense deixar res més que impressions a la memòria.

La proposta a La Façana de Lo Pati, forma part del cicleMiratges, comissariat per Irma Vilà i Òdena, i que durant tot el 2023 mostrarà el treball de sis artistes digitals que a través de la creació i la manipulació d'imatges (reals, processades o sintètiques) reflexionaran al voltant de la representació del paisatge. La Façana de Lo Pati pren forma d’una gran pantalla de 6x3 metres situada a l’exterior de l’edifici amb programació pròpia durant tot l’any