La premiada directora de cinema Pilar Palomero farà un càsting a Tortosa este dissabte

La cineasta, amb arrels a Terra Alta, busca actors i actrius ebrencs per a la seua pròxima pel·lícula que rodarà a Horta de Sant Joan

La cineasta Pilar Palomero recollint el Premi Gaudí per la seua premiada opera prima,
La cineasta Pilar Palomero recollint el Premi Gaudí per la seua premiada opera prima, | ACN
Aguaita
21 de setembre del 2023
Actualitzat a les 12:20h
T'agradaria participar en la pròximapel·lícula de la directora PilarPalomero?

Este dissabte farà un càsting a L'AuditoriFelipPedrell de Tortosa.

La direcció de càsting busca perfils de totes les edats (gent jove, grans, famílies...). No és necessària experiència prèvia.

Pilar Palomero abordarà el dol per la pèrdua d'un ésser estimat a 'Losdestellos', la seua tercera pel·lícula.
 
La cineasta aragonesa adaptarà un relat del llibre 'Un corazón demasiado grande', d'Eider Rodríguez, que rodarà a HortadeSantJoan, a la Terra Alta. 
 
Palomero neix a Saragossa, el 1980.  Treballa com a guionista i professora de cinema i audiovisual. Escriu i dirigeix diversos curtmetratges que es projecten en diferents festivals internacionals. El 2013 participa en el programa de doctorat Film Factory creat pel director de cinema hongarès Béla Tarr a Sarajevo. Continua realitzant curtmetratges i documentals, a més de treballar com a guionista de televisió. Participa en els programes de desenvolupament de talent Berlinale Talents (2017) i Sarajevo Talents (2016).

El 2020 coescriu el guió de la pel·lícula "Chaco", de Diego Moncada, que s'estrena al Festival de Rotterdam. Este mateix any també estrena el seu primer llargmetratge «Lasniñas» al Festival de Berlín, film amb el qual guanyarà diversos premis, entre d'altres, la Biznaga d'Or del Festival de Màlaga i el premi Goya a la millor pel·lícula, direcció novell i guió original (2021).
 
Premi Gaudí a la millor direcció (2021).
Premi a la millor òpera prima del Festival de Cinema Espanyol de Nantes (2021).
Biznaga d'Or a la millor pel·lícula espanyola del Festival de Màlaga (2020).
Premi a la millor pel·lícula, direcció i guió del FICAL (2020).
 
Cal recordar el vincle personal de la directora de cinema amb les Terresdel'Ebre ja que té arrels a la TerraAlta. El seu iaio va néixer a HortadeSantJoan, on encara hi conserva part de la família. Allà van transcórrer els seus estius d'infantesa. La comarca li va demostrar el seu afecte durant la setmana dels Goya on 'Las niñas' va ser projectada a vuit municipis de la comarca: Arnes, Batea, Bot, Caseres, Horta de Sant Joan, la Fatarella, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs.