Salut fa un 7% més d'operacions i un 9% més de proves que l'any passat a les Terres de l'Ebre

El sistema de "coordinació territorial" també permet millorar el percentatge d'usuaris atesos en pocs dies a la primària

Salut Terres de l'Ebre
Salut Terres de l'Ebre | Salut
Aguaita
20 de setembre del 2023
Actualitzat a les 14:49h
A la regiósanitària de les Terresdel'Ebre, durant el primer semestre de l'any s'han fet gairebé 500intervencionsquirúrgiquesmés que en el mateix període de l'any anterior, un increment del 9%. Actualment, el 86% dels pacients ebrencs s'atenen dins el termini de garantia segons dades de Salut. Les provesdiagnòstiques, com ecografies, ressonàncies o endoscòpies, han incrementat un 7% interanual gràcies a la coordinació dels proveïdors i una millor planificació. En l'atenció primària, més del 70% dels ciutadans han accedit al seu metge de capçalera en un termini de cinc dies, un 13% més que l'any passat. A l'EAP de la Terra Alta més d'un 92% dels pacients han accedit al metge de família en les primeres 48 hores després de la consulta.

Segons Salut, ha estat el nou "sistema de coordinació territorial" que ha tingut "un impacte positiu considerable" per aprofitar recursos sanitaris i reduir llistes d'espera d'atenció hospitalària i d'accessibilitat a l'atenció primària.

A més de l'abordatge coordinat entre els proveïdors, la cessió d'espais entre ells també es considera "una altra estratègia clau" per aprofitar les estructures sanitàries del territori. S'han creat equipsterritorials en els àmbits de cardiologia, al·lergologia o oftalmologia, i diferents projectes de col·laboracióentrecentres, que inclouen algunes especialitats com neurologia, nefrologia, pediatria o pneumologia, entre d'altres. La pràctica, asseguren que permet continuar millorant els temps d'espera i l'atenció en els terminis establerts.