L'Ajuntament de Tortosa inicia un pla de manteniment i millora de la via pública

El Pla Cuidem inclou un total de 180 actuacions als barris i pobles que implicaran més neteja, més il·luminació, més ombres i una millora de l'accessibilitat

L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i les regidores Mar Lleixà i Sònia Rupérez amb agents de la brigada municipal
L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i les regidores Mar Lleixà i Sònia Rupérez amb agents de la brigada municipal | Ajuntament de Tortosa
Aguaita
20 de setembre del 2023
Actualitzat a les 12:09h
L'AjuntamentdeTortosa ha elaborat un pla de manteniment i millora de laviapública, el PlaCuidemTortosa, que inclou un total de 180actuacions als barris de la ciutat i els pobles de Vinallop i elsReguers, que implicaran més neteja, més il·luminació, més ombres i una millora de l'accessibilitat i de la senyalització viària. L'alcalde de Tortosa, JordiJordan; la primera tinent d'alcalde, MarLleixà i la regidora de Serveis Municipals, MargaAbelló, acompanyats d'una representació de personal de la brigada, neteja i jardineria han presentat avui el pla.

El Pla Cuidem Tortosa contempla un increment de la neteja amb aigua a pressió; la instal·lació d'un centenar de papereres; la reposició de 90 arbres i un miler d'arbustives; repintar la senyalització horitzontal de diverses vies; la neteja d'embornals; la instal·lació de jardineres i bancs o la millora de l'enllumenat, entre altres.

"No es tracta de grans obres, sinó de petites actuacions per endreçar la ciutat, perquè volem una Tortosa més pensada per a les persones, amb més cura de la via pública i després d'una diagnosi prèvia hem preparat aquest pla", ha explicat l'alcalde. De fet, el Pla Cuidem Tortosa ja s'ha iniciat i de les 180 actuacions n'hi ha 44 d'executades, és a dir, un 24%. Pel que fa a la resta d'actuacions es duran a terme durant els pròxims 6mesos, tot i que el pla no finalitzarà sinó que es revisarà i es seguiran executant les actuacions de millora i manteniment necessàries. "L'objectiu és millorar la situació actual i apostar per la conservació i manteniment constant de la ciutat", ha assenyalat l'alcalde.

El pla s'executarà de manera paral·lela als diferents barris per tal d'optimitzar la tasca del personal, de manera que el dia que s'instal·len papereres o bancs es faran les de tots els barris. Quant al cost del Pla Cuidem Tortosa, l'Ajuntament compta amb els recursos propis, a través del personal de la brigada i de fer complir tots els serveis dels contractes de neteja i enllumenat públic.

Finalment, el Pla Cuidem Tortosa apel·la a la corresponsabilitat de la ciutadania per garantir el civisme a la ciutat.