El Casal Cívic Ruiz Salgado d'Amposta oferix més de 500 places en activitats per a gent gran

En el primer any de funcionament, el Casal té una assistència de mig miler de persones a la setmana

La nova programació del Centre Cívic Ruiz Salgado s'emmarca dins el Pla d’envelliment actiu d’Amposta
La nova programació del Centre Cívic Ruiz Salgado s'emmarca dins el Pla d’envelliment actiu d’Amposta | Ajuntament d'Amposta
Aguaita.cat
07 de setembre del 2023
Actualitzat a les 10:03h
El CasalCívicRuizSalgado estrena un nou curs amb diferents activitats i programes per a les persones grans. L’alcalded’Amposta, AdamTomàs, destacava que "el Casal s’ha convertit en allò que volíem que fos: el punt de confluència de totes les polítiques d’envelliment actiu de la ciutat". Inaugurat el juliol del 2022, durant el primer any d’activitat ha reunit a mig miler de persones setmanals als seus tallers i actes, arribant a un màxim de 2.000 usuaris en ocasions especials. Tomàs també recordava que s’han pogut oferir més de 950 hores de formació i unes 140 activitats, entre les quals destaquen els tallers de Benestar i Salut i les sessions de ball dels diumenges. El batlle refermava l’aposta municipal i agraïa la implicació de l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Amposta, Serveis Socials de l’Ajuntament i la Fundació Fussmont.

La novaprogramació, emmarcada dins el Plad’envellimentactiud’Amposta, té un caràcter transversal, amb la implicació de molts agents socials, diverses àrees municipals d’atenció a les persones i el treball compartit amb l’Associaciódejubilatsipensionistesd’Amposta. La regidora de DretsSocialsiCiutadania, NúriaFerré, explicava que "les activitats pretenen donar resposta a les inquietuds de les persones grans i anar construint un model propi de Casal Cívic participatiu i comunitari".
 

Tallers i activitats per al 2023-24

Entre les activitats que arrenquen esta tardor es troben les formacions de Salut i Benestar, amb ioga, cos sa i actiu, promoció de l’envelliment saludable, risoteràpia i Taitxí i Txikung; els tallers de ball, tant en línia, en parella o sevillanes; com les activitats Socioculturals de teatre-gran Escena, escacs i manualitats. Finalment, per a les persones que volen saber-ne més sobre Internet i digitalització, s’ofereix Introducció a Internet amb ordinador o mòbil i un grup de dubtes i suport informàtic. En aquests tallers hi ha disponibles 525 places.

Al Casal també es troba el programa "Fem Rogle" per a persones majors de 80 anys en situació de solitud i les tardes de ball. En aquest cas, coincidint amb la Diada, l’11 de setembre s’inicia la nova temporada de Balls al Casal Cívic amb el duet Almas Gemelas, que tindrà continuïtat tots els diumenges a partir de les 18 hores. A més està previst algun ball extraordinari i com a novetat, una sessió de nit, un dissabte al mes. El Casal també és la seu de l’Aula Amposta de la UNED Sènior, les Aules d’extensió universitària per la gent gran de la URV i l’Escola del Cuidar.
 
Les persones interessades poden inscriure’s al Casal Cívic Ruiz Salgado, del 4 al 18 de setembre, de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 16 a 20 h.