Acaba l'ampliació de les Urgències de l'hospital Verge de la Cinta que es va iniciar el 2020

L'àrea compta amb una trentena de boxs i noves consultes mèdiques i de triatge

Àrea d'Urgències de l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta.
Àrea d'Urgències de l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta. | Cedida
Redacció
06 de setembre del 2023
Actualitzat a les 16:55h
Salut ha finalitzat l'ampliació del servei d'Urgències de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC). Les obres es van posar en marxa durant la pandèmia, el setembre del 2020. L'obra ha incrementat l'espai en 400 metres quadrats (fins al 1.390 metres quadrats) i ha permès millorar espais redistribuir els equipaments "d'acord amb les noves necessitats del centre, el tipus i la complexitat de les urgències". La inversió ha ascendit a 1,9 MEUR. La nova àrea compta 28 boxs, una sala d'informació als familiars, equipament actualitzat més modern, quatre consultes mèdiques i tres de triatge. També s'ha renovat la majoria d'equipament tecnològic i ara es disposa de tres respiradors nous i quatre carrets d'aturades.

Amb l'ampliació s'ha diferenciat a Urgències l'àrea pediàtrica de la d'adults, amb una sala d'espera, bany i consulta pròpia, i quatre boxs, el doble dels que hi havia. La sala de tractament ambulatòria passa de dos a cinc butaques i té quatre lliteres.

Durant la pandèmia es "va posar de manifest" que calia crear una nova àrea d'aïllament i la nova àrea d’Urgències disposa actualment de set boxs individuals, una consulta, un triatge i una admissió per als pacients amb malalties infeccioses que pot funcionar de forma autònoma en cas d'haver d’aïllar pacients.