FangoFest amplia el festival a cinc dies per la seua 14a edició a Amposta

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic, de Terror i Gore ha programat 145 curts i 12 pel·lícules, a més de concerts i una exposició, del 7 a l’11 de setembre

Presentació de la nova edició del FangoFest a Amposta
Presentació de la nova edició del FangoFest a Amposta | Ajuntament d'Amposta
Aguaita.cat
06 de setembre del 2023
Actualitzat a les 11:02h
El Festival Internacional de Cinema Fantàstic, de Terror i Gore, FangoFest, celebra 14 edicions amb cinc dies pel·lícules i curts, així com concerts i una exposició. Del 7 a l’11 de setembre, els amants del cinema podran veure 145 curts i 12 pel·lícules nacionals i internacionals en diferents espais com el Casal o la Lira Ampostina. "El fet que tinguem a Amposta un festival de cinema fantàstic, gore i de terror, que aglutina molts espectadors del territori i de fora, és gràcies a la feina de Jacint Espuny i tot el seu equip", deia l’alcalde, Adam Tomàs, qui afegia que "quan una cosa perdura en el temps fins a arribar a la 14a edició és perquè hi ha molta gent darrere treballant, bona part de forma voluntària".

Des del festival explicaven que és l’edició més extensa i també la més participativa. La subdirectora de FangoFest, Karen Cuní, deia que "hem rebut unes 500 obres en total, la participació ha estat massiva i estem molt satisfets". Quant a la ubicació, des de l’organització també apuntaven que "ens fa molta il·lusió recuperar la Lira com a un espai emblemàtic i històric del Festival, on gaudirem dels dos darrers dies de FangoFest".
 
FangoFest donarà el tret de sortida aquest dijous, 7 de setembre, amb la inauguració oficial a les 19 hores, que seguirà amb la tarda "Made in Terres de l’Ebre", on es podran veure cinc curtmetratges de marca ebrenca. Entre altres activitats destacades, dissabte es projectarà la pel·lícula d’animació "Opal", recomanada "per gaudir en família i apropar el cinema a tothom", com afirmava Cuní, i a partir de les 23.30 h, a l’annex del pavelló firal, nit de concerts i dj’s de metal, punk i rock. El protagonista estrella de diumenge serà el director Adrián Cardona, qui rebrà el premi a la trajectòria Lo Pont de l’Infern, i del qual s’ha programat el llargmetratge "Cop models, mission turbozombies". L’últim dia, a banda de l’entrega de premis, aquest any també s’ha preparat una marató de cinema per acomiadar el festival. Paral·lelament, el Museu de les Terres de l’Ebre acollirà l’exposició "Objectes maleïts i altres joguines del cinema de terror", del 9 al 24 de setembre.