Esquerra d’Amposta reclama una «oposició responsable» i acusa a Junts de mentir i tergiversar

L’equip de govern acusa al partit de l’oposició d’actuar de forma imprudent amb falses acusacions

Grup Municipal d'Esquerra a Amposta
Grup Municipal d'Esquerra a Amposta | Cedida
Aguaita.cat
06 de setembre del 2023
Actualitzat a les 11:07h
Davant les acusacions que el grup de l’oposició JuntsxAmposta ha dirigit a l’equip de govern, des d’EsquerraRepublicanaEsquerrad’Amposta reafirmen que les passades FestesMajors han estat de les més participatives i multitudinàries dels darrers anys. Com va declarar l’alcalde, AdamTomàs, el passat 22 d’agost, i amb una valoració més detallada, continuem apuntant que gran part dels actes van ser un èxit absolut. “S'ha incrementat l’aforament a gairebé tots els actes”, explica l’alcalde, Adam Tomàs, qui destaca que “feia goig veure la plaça de l’Ajuntament o el pàrquing de les antigues piscines de gom a gom a les orquestres i concerts, així com a la resta dels actes”. 

A més, la regidoradeFestes, AnnaTomàs, declara que “els actes s’han celebrat sense cap incidència i seguint els horaris establerts, amb una programació pensada perquè la ciutadania pogués escollir les activitats que volia fer segons els seus gustos i aficions, que és i ha estat la voluntat del model de festes d'Esquerra d'Amposta”.  
 
Quant al Cosso Iris, Tomàs explica que van desfilar nou carrosses, acompanyades de la banda de La Lira, les xarangues Toko x Tu, Suc d'Anguila, Xino-Xano i Aigua en Gas i Batukeem, a més dels gegants de la ciutat i els diables Lo Minotaure. Tot preparat, com deia la regidora, amb la previsió suficient atès el gran nombre de pubilles que volien participar. “A banda del que hem vist en primera persona, les imatges a les xarxes i el que ens trasllada la ciutadania ens deixa amb una imatge de les festes més viva que mai”.
 

Oposició responsable

Des d’Esquerra d’Amposta es convida al portaveu de Junts a fer una oposició responsable: “Els polítics municipals som un altaveu per a la ciutadania i, per tant, hauríem de traslladar uns valors positius”, diuen des de l’equip de govern respecte a les acusacions de la manca de seguretat i incivisme a la ciutat. Malgrat que, com arreu del país, ha augmentat el nombre de fets delictius, actualment la PoliciaLocald’Amposta compta amb 40 agents i 2 administratius –mentre que al 2012 n’hi havia 33, dos dels quals administratius–, pel qual també han augmentat les detencions i la resolució dels casos, gràcies a aquest increment. Així ho apunten les dades estadístiques que exposa la regidoria de Governació en el seu anàlisi mensual de la seguretat d’Amposta, facilitades pel Departament d’Interior de la Generalitat i que aglutinen els fets delictius coneguts i denunciats a la nostra ciutat, tant pel que fa a la Policia Local com als Mossos d’Esquadra. Des d’ERC d’Amposta, considerem molt greus les acusacions del senyor Manel Ferré, qui acusa a la regidora de Governació, Iris Castell, de “cuinar” les dades estadístiques, motiu pel qual se li sol·licita una rectificació pública.
 
Finalment, en resposta al vaixellelèctric, la seua arribada a la ciutat s’ha retardat a causa d’un retard en un permís estatal, el que condiciona que el transport que s’havia de realitzar per carretera ara s’haja de dur a terme per via marítima. Així i tot, l’equip d’ERC convida als membres de l’oposició a demanar informació i preguntar els seus dubtes a les ComissionsInformatives i els altres espais habilitats on se’ls proporcionarà, com s’ha fet fins ara, tota la informació requerida.