Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries pronunciarà la conferència de la Diada a Tortosa

L'acte institucional de l'Ajuntament, que tindrà lloc el dia 11 a les 11.00 del matí, anirà a càrrec del grup tortosí que enguany celebra el 30è aniversari

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries celebren enguany el seu trenté aniversari
Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries celebren enguany el seu trenté aniversari | Joan Parera
Aguaita.cat
05 de setembre del 2023
Actualitzat a la 13:50h
El grupdemúsica d'arrel QuicoelCélio, elNoi i elMutdeFerreries pronunciarà la conferènciainstitucional de la Diada al saló de plens de l'AjuntamentdeTortosa el pròxim 11 de setembre, a les 11.00 hores. Una conferència que porta el títol 'Constuir identitats des dels territoris'. Així, la defensa de la terra i dels trets diferencials com són la música i la manera de parlar, la catalanitat de la jota, la reivindicació històrica de la cruïlla dels PaïsosCatalans o la pràctica de posar l'art al servei d'una causa social, són els temes sobre els quals el grup reflexionarà.

L'alcaldedeTortosa, JordiJordan, ha encarregat la conferència institucional de la Diada al grup tortosí amb motiu de la celebració del seu 30èaniversari. El grup està integrat per: ArturoGaya (Quico el Célio), QuiquePedret (Lo Noi), JordiFusté (Lo Mut de Ferreries), JosepLanau (Jaumet), KikePellicer (Vicent Ferrer), SergiMolina (senyor Bertomeu) i MariaElenaMaureso (mànager i impulsora des de la creació). Un grup amb una llarga trajectòria en el món de la música catalana, sense interrupcions i durant la qual han fet més de 2.000 concerts, han produït més d'una vintena d'espectacles i catorze discos i han rebut el Premi Nacional de Cultura, entre altres distincions.

L'acte es tancarà amb la interpretació de l'Himne dels Segadors. La conferència es podrà seguir pel canal de YouTube de l'Ajuntament.