El pròxim 7 de setembre l’Ajuntament de la Ràpita tancarà de manera indefinida la piscina municipal

Els dos regidors municipals s’han mostrat indignats i tristos per la greu situació actual de la piscina municipal.

El tinent d’alcalde Marc Brunet de la Ràpita i la regidora d’Esports, Mireia Balada
El tinent d’alcalde Marc Brunet de la Ràpita i la regidora d’Esports, Mireia Balada | Ajuntament de la Ràpita
Aguaita.cat
05 de setembre del 2023
Actualitzat a la 13:39h
Avui el tinentd’alcaldeMarcBrunet i la regidorad’Esports, MireiaBalada, han comparegut davant els mitjans de comunicació per explicar els motius de l’immediattancament de les instal·lacions de la piscinamunicipal. Han comentat que, a causa de l’inexistentsistemadeventilació i el precarimecanisme de climatització, a hores d’ara la piscina no està en condicions per a la pràctica de cap disciplina esportiva, a més de no complir amb la normativa de seguretat vigent. Tant el tinent d’alcalde com la regidora han assegurat que la piscina, amb la coberta retràctil en funcionament, suposa un perill greu de salut per als usuaris a causa dels gasos tòxics i la manca de mecanismes per a temperar l’aigua del vas petit en les estacions de tardor i hivern.

Per finalitzar, Brunet ha explicat que la solució òptima del problema està a l’espera d’una subvenció que permetrà invertir en nous mecanismes de climatització, ventilació i deshumidificació. Cal dir, també, que enginyers i tècnics estan estudiant altres possibilitats que, en cas de ser possibles, solucionarien el problema amb menys inversió, menys temps i accelerarien l’obertura de les instal·lacions.
 
D’altra banda, la regidora Mireia Balada es farà responsable de la situació i buscarà solucions per als usuaris per tal de minimitzar l’impacte de la decisió presa. Ambdós s’han mostrat indignats i tristos per la greu situació actual de la piscina municipal.

L’informe final dels tècnics a càrrec de l’estudi corresponent conclou:
 
1. Les instal·lacions actuals no poden garantir una renovació d’aire amb ventilació forçosa a causa de la inexistència d’un mitjà mecànic que doni aquest servei. Les condicions de temperatura en l’aire interior dels vasos i espais complementaris, així com la humitat relativa preceptiva, no es pot garantir, ja que l’edifici tampoc disposa d’un sistema de climatització i deshumidificador.

2. La manca d’aquests mitjans implica greus incompliments dels requisits tècnics preceptius atenent els criteris de seguretat establerts: higiene, seguretat i confort. Finalment, i per acabar, afirmem que a hores d’ara no es pot garantir un tractament correcte i acceptable dels contaminants biològics i qquímics.