Ascó I reivindica que ha evitat més de 193 milions de tones de CO2 en 40 anys de funcionament

Des del 1983 la planta nuclear ha generat 293,8 TWh d'energia bruta

Llarga cua de vehicles abans d'arribar a la rotonda d'accés de la nuclear d'Ascó, esperant per poder entrar a treballar a la central
Llarga cua de vehicles abans d'arribar a la rotonda d'accés de la nuclear d'Ascó, esperant per poder entrar a treballar a la central | Anna Ferràs
Aguaita.cat
01 de setembre del 2023
Actualitzat a les 9:09h
Els responsables d'Ascó han reivindicat que la planta d'energianuclear ha permès estalviar l'emissió de 193 milions de tones de CO2 a l'atmosfera en els 40anys que fa que funciona. L'efemèride va tenir lloc el 13 d'agost i va marcar, alhora, l'entrada de la instal·lació a l'anomenada operació a llarg termini. Ascó és la primera de les tres centrals operades per l'AssociacióNuclearAscóVandellósII (Anav) que assolix este estadi i els seus responsables afirmen que afronta la nova etapa "en condicions òptimes de seguretat i fiabilitat". Alhora indiquen que s'inverteixen anualment 30 milions d'euros per planta en la millora i modernització dels sistemes. Des del 1983 la planta nuclear ha generat 293,8 TWh d'energia bruta.

Segons han explicat també els gestors d'Anav, la producció conjunta d'Ascó I, Ascó II i Vandellós II va cobrir, l'any 2022, el 9,9% de la demanda d'energia elèctrica a Espanya i fins al 57,3% de la demanda a Catalunya.
 
"La central nuclear Ascó I complix 40 anys proporcionant a la societat energia lliure d'emissions de gasos d'efecte hivernacle i constituint un pilar del sistema elèctric espanyol", ha celebrat el director de la planta, JorgeMartínezCasado.