El ple de l'Ajuntament de Tortosa aprova construir habitatge social al barri del Castell

Es suplementarà amb 160.000 euros la partida d'adquisició de béns immobles per finalitzar l'expropiació dels immobles del carrer Sant Felip Neri

Roda de premsa per presentar el projecte d'habitatge social al barri del Castell de Tortosa
Roda de premsa per presentar el projecte d'habitatge social al barri del Castell de Tortosa | Ajuntament de Tortosa
Aguaita.cat
31 d'agost del 2023
Actualitzat a les 11:14h
El ple de l'AjuntamentdeTortosa ha aprovat avui una modificaciópressupostària per poder construirhabitatgesocial al barridelCastell. Així, el plenari ha decidit suplementar la partida d'adquisició de béns immobles en 160.000 euros per finalitzar l'expropiació de determinats immobles del carrer Sant Felip Neri, un requisit indispensable per poder rebre el corresponent finançament del programa d'ajuts per a la construcció d'habitatges, fons NextGeneration sol·licitats el juliol de 2022 a l'AgènciaCatalanad'Habitatge. L'acord s'ha adoptat amb el votfavorable de l'equip de govern, Movem-PSC i ERC, i la CUP, mentre que el grup de Junts hi ha votat encontra.

El pròxim 23 d'octubre finalitza el termini de presentació de sol·licituds, cinc mesos després de la convocatòria per a la concessió de subvencions per al finançament del programa d'ajuts a la construcció d'habitatges en arrendamentsocial. "La construcció d'habitatge social i, especialment al nucliantic, és una de les prioritats d'aquest govern i no podem deixar d'optar a aquests ajuts per no disposar de la titularitat del solar", ha explicat l'alcalde, JordiJordan. A través, d'aquest programa de subvencions es preveu la construcció de 24habitatges al carrerSantFelipNeri i 4 a plaçaSantJoan.

Tot i que l'aprovació definitiva del projecte d'expropiació dels immobles afectats del carrer Sant Felip Neri es va aprovar l'octubre del 2008, l'Ajuntament encara no disposa de la totalitat de les finques afectades.
 
Estos 160.000 euros es financen a través de dos partides que no tenien la suficient dotació pressupostària per executar-se enguany: la construcció d'una rampa d'accés a la via verda des de l'avinguda de l'Estadi i el carril bici entre els terrenys de Renfe i l'avinguda Ferran d'Aragó. "Abans d'emprendre cap actuació com aquestes és necessari disposar d'un pla de mobilitat", ha assenyalat l'alcalde.A més, el ple ha aprovat una modificació pressupostària de crèdit extraordinari i suplement de crèdit per fer una aportació de 17.908 euros a la Fundació Privada Hàbitat 3 per poder fer front a despeses de gestió i manteniment dels habitatges en règim de lloguer social per a persones en vulnerabilitat social; una modificació de partida en relació amb l'Oficina de Turisme; una aportació de 30.000 euros a la Mancomunitat de Tortosa-Roquetes per l'obra de repavimentació vial del polígon Pla de l'Estació, una obra amb un pressupost de 290.488 euros, subvencionada al 80% per la Diputació i una aportació de 16.000 euros a l'àrea de festes.