Han nascut un total de 44 tortugues en el tercer niu del Delta de l’Ebre d’esta temporada

Dels 66 ous que hi havia a platja, hi ha hagut un total de 43 cries nascudes que han anat al mar i 1 eclosionant que ha estat traslladada a les incubadores de la Fundació CRAM

Naixement de les tortugues del tercer niu al Delta de l'Ebre el passat 27 d'agost
Naixement de les tortugues del tercer niu al Delta de l'Ebre el passat 27 d'agost | CRAM
Aguaita.cat
30 d'agost del 2023
Actualitzat a les 11:18h
La tarda del 27 d’agost van començar a néixer les primeres tortugues del tercer niu del Deltadel’Ebre. Dels 66ous que hi havia a platja, hi ha hagut un total de 43criesnascudes que han anat al mar i 1eclosionant que ha estat traslladada a les incubadores de la FundacióCRAM.

En l’exhumació s’ha pogut donar assistència a 21 tortugues que havien nascut però no podien sortir del niu degut a la compactació de la sorra per les pluges. A més, també hi havia una tortuga en procés d’eclosió, 5 ous possiblement viables que han estat traslladats a les incubadores de la Fundació CRAM i 17 ous no viables.

Quant a la incubació artificial, a finals de la setmana passada van nèixer el 100% dels 10 ous que van ser traslladats a les incubadores de la Fundació CRAM i les cries seren alliberades en els propers dies.

En l’operatiu han participat tècnics del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Agents Rurals, tècnics del Parc Natural del Delta de l’Ebre, el Centre Tecnològic BETA i la Fundació CRAM.
 
 
 
 
 

Foto: CRAM