El radar entre Amposta i Ulldecona és el que més multa de tot Catalunya

Trànsit posa una multa per excés de velocitat cada 42 segons i ho justifica amb una reducció d'accidents de fins al 80%

L'autopista AP-7 al seu pas per la comarca del Montsià
L'autopista AP-7 al seu pas per la comarca del Montsià | Ajuntament d'Amposta
Aguaita.cat
25 d'agost del 2023
Actualitzat a les 9:36h
El ServeiCatalàdeTrànsit (SCT) va interposar 758.659multes per excés de velocitat arreu del país l'any passat, és a dir, una mitjana d'unasanció cada 42segons. L'import reclamat per l'autoritat als infractors en total va arribar als 83milionsd'euros. Les xifres són similars a la mitjana dels deu últims anys, segons dades del SCT obtingudes per l'ACN. En declaracions a l'Agència, l'autoritat nega un afany recaptatori i justifica els 200 radars en funcionament, 40 dels quals, de tram, amb una reducciód'accidents amb morts o ferits greus "d'entre el 65% i el 80%" a les zones on hi ha cinemòmetres. El de tram de l'AP-7 entre Ulldecona i Amposta (Montsià) i el de la C-31 a Castell d'Aro (Baix Empordà) són els que més multen a Catalunya.

Segons les mateixes dades, els dos radars van caçar gairebé 60.000 conductors l'any passat cadascun, cosa que s'ha traduït en multes que, en global, superen els 13 milions d'euros (MEUR). De mitjana, cada dia tant un radar com l'altre arriben a fotografiar uns 160 vehicles que superen els límits de velocitat.
 
El radar de tram de l'autopista a les Terresdel'Ebre és, de fet, el que més va multar de tot Catalunya. Situat en sentit nord, va posar fins a 59.036 sancions durant el 2022, que traduïdes en xifres sumen un import de 6,6 MEUR.