Eclosiona el segon niu de tortuga dels cinc detectats enguany al Delta de l’Ebre

Dels 10 nius que s'han localitzat enguany a Catalunya, la meitat estan a les platges deltaiques, on ja han nascut 137 tortugues este estiu

Les tortugues nascudes en el segon niu esta setmana.
Les tortugues nascudes en el segon niu esta setmana. | CRAM
S. B.
17 d'agost del 2023
Actualitzat a les 16:41h
Este dimecres i dijous está tenint lloc l’eclosió dels ous del segon niu de tortuga registrat esta temporada al Delta de l’Ebre, d’un total de 5 localitzats a les platges ebrenques enguany. Dels 70 ous que hi havia al niu, 32 tortugues van sortir dimecres, i 17 este dijous, ja de manera natural. Totes han anat directes a mar excepte les 15 que han estat traslladades a les instal·lacions de la Fundació CRAM per a formar part del projecte de Head-Starting, on seran criades en captivitat temporal fins que aconseguisquen un pes i mesura òptims per a la seua reintroducció al medi natural. Amb esta mesura es vol afavorir la supervivència de l’espècie i contribuir a estudiar estos fets tan insòlits i cada vegada més freqüents en les nostres costes.

Quant a la incubació artificial, en el seu dia es van traslladar un total de 7 ous a les incubadores del CRAM. 5 han estat ous viables i han nascut tots.

Pel que fa al primer niu detectat, la nit del 8 d’agost van començar a néixer les tortugues i dels 78 ous, han nascut un total de 70 tortugues marines. De totes elles, 67 van sortir naturalment, mentre que les tres restants van necessitar l’ajuda dels tècnics durant l’operació. En esta ocasió, es va poder comprovar que la resta d’ous no eren viables.

Quant a la incubació artificial, han nascut un total de 13 tortugues dels 16 ous que han estat incubats en les incubadores de la Fundació CRAM.

Per tant, entre estos dos nius ja són 137 les tortugues que han nascut, resten ara 3 nius més més eclosionar al Delta, amb 5 dels 10 nius trobats enguany a Catalunya.

En les operatives han participat tècnics del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, tècnics del Parc Natural del Delta de l’Ebre, Agents Rurals, el Centre Tecnològic BETA, la Fundació CRAM i voluntàries i voluntaris durant la custòdia i vigilància dels nius.