Controlat el segon incendi forestal a Tivissa

Efectius estan treballant en la investigació de les causes

Columna de fum del segon incendi a Tivissa.
Columna de fum del segon incendi a Tivissa. | ACN
Aguaita.cat
10 d'agost del 2023
Actualitzat a les 21:26h
Els Bombers han controlat a les set de la tarda el segon incendi que ha afectat este dijous el terme municipal de Tivissa. El foc ha començat passades les dos de la tarda a la Toa, poc després que els efectius del cos estabilitzessen un incendi previ al coll de Llumeners. Ambdós focs estaven a una zona de difícil accés, un fet que ha obligat al cos a abordar-los d’una forma molt estratègica per evitar que els vents els fessen créixer. Els Bombers apunten que no es tracta d’una zona habitada, però ha calgut ajudar a sortir de la zona un pastor amb un miler de caps de bestiar. L’incendi ha assolit una cota de 387 metres d’alçada.

En el cas de l’incendi de la Toa, el principal objectiu ha estat que el flanc dret - situat al costat d’un barranc amb el mateix nom - no s’obrís. De ser així, existia risc d’un gran potencial. En este cas, el vent de marinada ha jugar a favor, perquè ha permès confinar ràpidament el flanc esquerre i poder concentrar recursos en el dret. Per contra, en l’incendi del Coll de Llumeneres la marinada era el gran risc, ja que amenaçava l’obertura de l’incendi.

Una trentena de dotacions, de les quals 2 són mitjans aeris, continuen treballant per extingir l’incendi. Segons dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, l'incendi afecta una superfície d'unes 0,7 hectàrees. Efectius estan treballant en la investigació de les causes.

Precisament aquest dijous està activat el nivell 2 del Pla Alfa per risc d’incendi a 27 comarques, entre elles la Ribera d’Ebre.

Precisament este dijous està activat el nivell 2 del Pla Alfa per risc d’incendi a 27 comarques, entre elles la Ribera d’Ebre, on el risc per la calor també és elevat i s’esperen temperatures que puguen arribar als 43 graus. No és, però, l'única zona del país que es troba en estes condicions.