Un dels gossos dels Bombers és qui ha localitzat, a l'illa del Galatxo, el cos de l'home desaparegut a Móra d'Ebre

Des de diumenge Bombers i Mossos buscaven un home de 32 anys que va caure a l'Ebre dissabte a la mitjanit

Redacció
07 d'agost del 2023
Actualitzat a les 18:44h
La unitat canina dels Bombers en una de les llanxes de recerca.
La unitat canina dels Bombers en una de les llanxes de recerca. | Cedida
Un binomi del Grup Caní de Recerca (GRCR) dels Bombers de la Generalitat ha trobat este dilluns, als volts de les 13 hores, un cos a l’illa del Galatxo, a la riba del riu Ebre, al municipi de Móra d’Ebre. Segons han confirmat els Mossos, el cadaver localitzat és el de l'home que va desaparèixer la nit de dissabte a la zona de la petanca de Móra d'Ebre després de caure al riu.

Este dilluns al matí s’ha reprès la recerca amb 14 dotacions, entre les quals s’hi compten efectius subaquàtics i de muntanya del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), un helicòpter, GRCR amb gossos de venteig i rastre, i dos dotacions embarcades del parc de Móra.

Les tasques programades per al matí consistien en recerca intensiva i extensiva dins el curs del riu, recerca intensiva per les ribes i reconeixement aeri. Des d’una una embarcació usada per recerca superficial, un dels gossos ha reaccionat al pas per l’illa del Galatxo, una zona de vegetació espessa i aigües propenses a remolins. Allà, els efectius han albirat un cos, que segons han confirmat els Mossos, és el de l'home que va caure al riu Ebre, a la zona de la petanca de Móra d'Ebre.
   
Els Bombers han marcat l’indret per tal que els efectius dels Mossos d’Esquadra hi puguen dur a terme la investigació dels fets. Efectius de la unitat aquàtica policial han retirat el cadàver una vegada efectuat el procediment habitual i ha estat traslladat a l’embarcador de Móra la Nova per ser recollit per la funerària.

A més dels Bombers de la Generalitat, en el dispositiu de recerca també hi han treballat Mossos d’Esquadra amb efectius de la unitat canina, de la unitat aquàtica, de seguretat ciutadana i d’investigació. També s’hi ha desplaçat Policia Local i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).


INFORMACIÓ 16.48 hores : Un cos localitzat

Els Bombers han localitzat este dilluns al migdia un cos sense vida en una petita illa del riu Ebre. Caldrà confirmar si es tracta de l'home de 32 anys que, dissabte a la mitjanit va caure a l'aigua i va desaparèixer, a la zona de l'embarcador de Móra la Nova.

Este diumenge i illuns al matí un dispositiu dels Bombers han fet la recerca per la zona. Hi ha participat les unitats subaquàtiques del GRAE, la unitat canina, un helicòpter i unitats terrestres dels Bombers així com dels Mossos d'Esquadra.