La CUP d'Alcanar mostra la seua preocupació per l'estat en què es troba la Moleta del Remei

Va patir destrosses fa uns mesos i l'espai continua igual en plena campanya d'estiu, segons denuncia la formació en un comunicat

Estat de la "peixera dels guies", a l'entrada del jaciment.
Estat de la "peixera dels guies", a l'entrada del jaciment. | Cedida
Redacció
04 d'agost del 2023
Actualitzat a les 17:58h
La CUP Alcanar - les Cases ha manfestat en un comunicat la seua preocupació per la "situació d’abandó" en què es troba la Moleta del Remei, un dels punts més icònics del municipi ds del punt de vista patrimonial.

En plena campanya d’estiu, quan més visitants hi ha, la “Peixera dels guies”, com anomenen a la caseta que dona accés i control d'entrada al jaciment, continua destrossada després de patir "destrosses molt greus" ja fa un grapat de mesos. "Això no és cap novetat, lamentablement els actes incívics cap al nostre propi patrimoni es repetixen", expressa la formació, que atribuïx la situació, entre altres coses "a la manca d’acció de l’Ajuntament".

"El poblat de la Moleta ja fa temps que patix el que sembla el més absolut desinterés per part del govern municipal, només així s’explica la manca de neteja o la presència a l’entrada mateix, de restes de fusta utilitzades anteriorment al jaciment com a passarel·la i com a plataforma que rauen descartades i abandonades per a ser la primera cosa que veuen els visitants", exposen. Així mateix, també veuen preocupant l’estat de degradació de la caseta de Tibast, així com el tancament perimetral del jaciment.

Davant la necessitat d’arreglar l'espai, proposen "reformar de forma immediata esta infraestructura i traslladar-la a baix a l’entrada del recinte del jaciment i així solucionar un error greu de base, ja que els guies no poden esperar a dalt al jaciment sense poder veure i controlar si hi ha visitants a baix, és absurd", apunten.

"En un poble on l’Ajuntament pretén cuidar la cultura i el patrimoni locals això no és admissible", conclou el comunicat.