L’Hospital d'Amposta i Euses signen el conveni per realitzar recerca i formació en Medicina Esportiva

Serà una de les tres grans àrees que tindrà la Unitat de Medicina Esportiva de l’Hospital Comarcal

Presentació del conveni de col·laboració entre l'Hospital Comarcal d'Amposta i EUSES
Presentació del conveni de col·laboració entre l'Hospital Comarcal d'Amposta i EUSES | Ajuntament d'Amposta
Aguaita.cat
03 d'agost del 2023
Actualitzat a les 10:21h
L’HospitalComarcald’Amposta i Euses han formalitzat ja el conveni de col·laboració per desenvolupar l’àrea de recerca  i formació de la novaUnitatdeMedicinaEsportiva de l’Hospital, que s’ha d’ubicar a l’edifici del carrer Amèrica amb avinguda Catalunya, als baixos del qual hi ha el CentredeRehabilitaciód’Amposta. El conveni signat articula la relació que establiran els dos ens per tal de realitzar els projectes i activitats de recerca i formació en medicina esportiva a la Unitat de Medicina Esportiva.

Recordem que la Unitat de Medicina Esportiva que s’ha de crear al local del carrer Barcelona, amplia els serveis de l’Hospital Comarcal d’Amposta. La nova unitat s’estructurarà en tres grans àrees. Per una banda, la unitat de medicina esportiva, que ha de prestar servei i suport en matèria preventiva i assistencial en l’àmbit competencial de la medicina de l’esport. Per l’altra banda, la unitat d’activitat física i exercici físic, que vol crear una xarxa de recursos per tal que es pugui fer de forma efectiva i saludable la prescripció d’exercici físic. I finalment, la unitat de recerca, que vol realitzar estudis científics de la rama de les ciències de l’activitat física i l’esport i també la salut, unitat que es desenvolupa gràcies al conveni amb Euses. Amb esta iniciativa es pretén fer créixer els serveis oferts per l’Hospital d’Amposta tant a la població general com als professionals de l’esport. L’enfocament, per tant, serà el d’utilitzar l’activitat física com a eina per a millorar la salut de les persones i el rendiment dels esportistes.

El projecte compta amb el vistiplau i suport de la Diputació de Tarragona, del departament de Salut i la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya.