Horta de Sant Joan tanca l'àrea d'acampada del Mas dels Ateus al Port

El consistori diu que les instal·lacions no són adequades, sense garanties de salubritat ni pla d'evacuació per incendis

Mas dels Ateus, zona d'acampada a Horta de Sant Joan
Mas dels Ateus, zona d'acampada a Horta de Sant Joan | Parc Natural dels Ports
Aguaita.cat
02 d'agost del 2023
Actualitzat a les 0:43h
L'Ajuntamentd'HortadeSantJoan (Terra Alta) ha decidit tancar l'àrea d'acampada del MasdelsAteusdelPort. El consistori argumenta que les instal·lacions no estan en bon estat, no poden assumir el manteniment adequat i nodisposen de garanties de salubritat ni plad'evacuació en cas d'incendi. El consistori ha proposat al parcnaturaldelsPorts convertir l'espai "en una àrea interpretativa alineada amb els valors de la sostenibilitat", perquè "s'hi puga gaudir de la natura sense malmetre-la". L'Ajuntament suggereix "altres alternatives d'estada a la zona" als usuaris, com els allotjaments rurals del municipi i la zona d'autocaravanes o els càmpings dels poblesveïnsd'Arnes i Bot.

Segons el consistori, davant de l'elevat risc d'incendi, sobretot a l'estiu, la zona d'acampada del Mas dels Ateus no disposa de cap pla d'evacuació i no es pot redactar perquè té "una única" via "d'entrada i sortida". Temen que "la gent s'hi quedaria atrapada i amb la violència dels incendis actuals cal extremar molt les precaucions", expliquen en un comunicat. També assenyala el "risc de contaminació del riu" perquè des de l'espai d'acampada s'aboca "aigües residuals a un pou sec" que podria patir "accidentalment un vessament al riu", a pocs metres del punt de captació d'aigua del poble.

L'Ajuntament d'Horta de Sant Joan apunta que hauria "d'assumir la reforma" d'uns serveis i unes instal·lacions "amb un mal estat general", quan "el benefici que n'extreu és molt escàs". La neteja de l'espai, el control de l'aforament i el manteniment va a càrrec del consistori i la despesa "fa que qualsevol actuació sigui difícilment amortitzable". "Seria molt complicat legalitzar-la, i la seva pròpia existència vulnera les normatives i les lleis", conclouen.