El ple d'Amposta aprova inicialment el Reglament d’ús i funcionament de l’Hotel d’Entitats

També va donar llum verda a la continuïtat del Pla Educatiu d’Entorn

Imatge del ple d'este dilluns a Amposta.
Imatge del ple d'este dilluns a Amposta. | Cedida
Redacció
01 d'agost del 2023
Actualitzat a les 16:19h
L’Hotel d’Entitats tindrà un nou reglament per regular-ne el seu ús. Així, quan les obres de l’ampliació ja encaren la recta final, el ple va aprovar inicialment el Reglament d’ús i funcionament d’este espai, un document que és fruit d’un procés participatiu fet amb les entitats del municipi, així com també amb el conjunt de la ciutadania. Este document, tal i com explica la regidora de Participació Ciutadana i Transparència, Iris Castell, ha d’establir el funcionament de les cessió i l’ús dels espais, tenint en compte també el canvi de model que s’ha fet amb les obres de l’Hotel d’Entitats, que aposta per un espai obert i compartit amb punts de treball i destinar els espais tancats a magatzems per aquelles associacions que tenen material.

El nou reglament, per fer-lo més participatiu, crea la Comissió Gestora, que serà l’encarregada de rebre, analitzar i informar sobre les sol·licituds de cessions i extensions d’horaris d’ús de l’Hotel d’Entitats. "S’obre ara un període d’al·legacions i estem oberts a que la resta de grups polítics puguin fer-hi aportacions", va dir Castell al ple. El reglament es va aprovar inicialment amb els vots a favor d’ERC-EA, de JxA-CM i de Som Amposta.

Un altre dels punts que va rebre el vot a favor de tots els grups municipals va ser donar continuïtat al Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de la ciutat, en col·laboració amb el departament d’Educació de la Generalitat. Tal i com va explicar la regidora d’Educació i primera tinent d’alcalde, Núria Marco, els PEE són un instrument capaç de connectar els aprenentatges formals i no formals i afavorir l’accés de tot l’alumnat, especialment el més vulnerable, a l’educació no formal, com un element estratègic d’equitat i igualtat d’oportunitats. Amb esta  aprovació, l’Ajuntament assumix compromisos com coordinar i optimitzar tots els serveis educatius municipals, promoure l’alineació dels objectius del Pla Educatiu d’Entorn amb els diversos plans i projectes socioeducatius i comunitaris, crear grups de treball o una comissió impulsora de servei comunitari, esports i llengua i cultura catalana i promoure la implicació i la participació de les entitats locals socioeducatives, esportives, culturals i de salut en el treball en xarxa.

El ple de juliol també va aprovar per unanimitat els programes de Festes Majors del Poble Nou (que comencen dimecres 2 d’agost fins el 6 d’agost) i el de Festes Majors d’Amposta (de l’11 al 20 d’agost).

On no hi va haver consens va ser en l’aprovació de les normes reguladores dels grups municipals, que es van aprovar amb el suport de Som Amposta i ERC-EA i l’abstenció de JxA-CM, o en l’aprovació del Pla d’Acció Municipal (PAM), que va rebre l’abstenció dels grups municipals de l’oposició i el vot a favor de l’equip de govern. Tampoc en la modificació de la RLT, on es creen tres nous càrrecs eventuals (el representant del Poble Nou, l’Adjunt a Premsa i Protocol i el Gestor de Subvencions i Programes) i s’actualitzen a l’IPC els salaris dels càrrecs eventuals ja existents (Coordinador d’Obres i Serveis i Cap de Premsa i Protocol). Estos dos punts van rebre l’abstenció dels grups municipals de l’oposició i el suport del grup municipal d’ERC-EA.

Mocions

Quant al bloc de mocions, es van debatre quatre propostes, dos de JxA-CM i dos de Som Amposta. Totes van ser aprovades per unanimitat. En concret, van ser: una moció del grup municipal Som Amposta, per crear una subvenció IBI urbà per les famílies monoparentals avui excloses de bonificacions, aprovada amb modificacions.; una del grup municipal JxA-CM, per instar l’Ajuntament d’Amposta a instal·lar càmeres de videovigilància intel·ligents per controlar l’accés de vehicles als voltants del Mercat, aprovada amb modificacions; una tercera del grup municipal Som Amposta, per estudiar la possibilitat de pagar rebuts o impostos municipals mitjançant Bizum i una de JxA-CM per instar l’Ajuntament d’Amposta a instal·lar un punt de càrrega per a vehicles elèctrics a la comissaria de la policia local.