La Caminada Zombi , la principal novetat en la programació del Festival de Cinema In-FCTA d'enguany

El Festival de Cinema de la Terra Alta també oferirà màster classes amb guionistes i actors, vermuts musicals i una taula rodona, amb la Gala de Premis com a plat fort

Iván Massagué, director del Festival de Cinema de la Terra Alta
Iván Massagué, director del Festival de Cinema de la Terra Alta | Cedida
Aguaita.cat
01 d'agost del 2023
Actualitzat a les 11:00h
El festivalIn-FCTA, el FestivaldeCinemadelaTerraAlta, torna enguany amb la seua edició més ambiciosa. Serà una setmana, del 6 al 12 d’agost, en la qual es rendirà un homenatge inèdit al FestivaldeCinemadeSitges, amb una CaminadaZombi a la programació, i moltes altres activitats noves, de caràcter cultural i gastronòmic. 
 
La CaminadaZombie serà l’eix central d’este homenatge al principal festival de cinema fantàstic del món. Dijous 10 d’agost, els zombis ocuparan els carrers de Bot, la seu del festival. 
A la nit, abans de les projeccions, tindrà lloc una performance zombie. I al final d’esta jornada, es projectarà The Newt Congress, de Matthias Sahli i Immanuek Esser, que és el Millor Curtmetratge en la Secció Oficial Fantàstica a Competició del Festival de Sitges (patrocinat per Fotogramas), i la pel·lícula de culte Orphan, del director català afincat a Hollywood Jaume Collet-Serra. 
 

La Gala de Premis, el plat fort de la programació 
 

A banda de l’homenatge, l’In-FCTA oferirà una gran diversitat d’activitats. Entre elles, la SITCOM de la inauguració, una performance teatral còmica que es realitzarà a l’estil televisiu i es veurà en directe en pantalla i online, en la qual el periodista XavierGrasset i els actors MartaRibera i JordiDíaz explicaran la seua història.  

A partir d’esta apassionant jornada inaugural, l’In-FCTA acollirà, entre altres, la màsterclass sobre guiócinematogràfic, pel director i guionista GustavoRon; la màsterclass i tallerd’interpretació per l’actriu ÀngelsBassas, una sessió de ioga, vermuts musicals amb els DJ’s oficials del festival.
També hi haurà la subhasta de les pintures dels artistes visuals Saik, Gasic, Rustik i Edge i la taula rodona L’impacte de la cultura i la dinamització del territori a través dels festivals, amb Xènia Gaya, creadora de Festivals Terres de l’Ebre; Vicent Fibla, director del festival Eufònic, Neus Barberà, fundadora i directora de Surtdecasa, i Albert Pujol, comissari d’Ebre Lumen.
 
Tot això passarà mentre els assistents al festival, dirigit per IvánMassagué, podran gaudir dels curtmetratges presentats enguany, que aspiraran a obtenir els premis que es repartiran en la Gala de
Premis de dissabte 12, amb un jurat de luxe, format pels actors CarlosCuevas, LaiaManzanares, NausicaaBonnín i MelaniOlivares.