DeltaChamber Music Festival encara la darrera setmana amb gran participació

La veu de les solistes internacionals Elena Copons i Anna Brull es podrà escoltar a Amposta, Ulldecona i Horta de Sant Joan

Concert a l'Observatori de l'Ebre, a Roquetes
Concert a l'Observatori de l'Ebre, a Roquetes | Vèrtex Comunicació
Aguaita.cat
31 de juliol del 2023
Actualitzat a les 11:29h
La vuitena edició de DeltaChamberMusicFestival, iniciada el passat 20 de juliol amb els assajos per als concerts infantils que es van poder gaudir a Amposta i Roquetes, encara la seua darrera setmana després de l’èxit d’assistència en la programació dels primers dies. 
 
2 concerts infantils, 3 de cambra, 2 workshops multidisciplinaris oberts a la ciutadania i 1 audició per escollir els joves músics que participaran en els programes d’excel·lència educativa de la 9a edició del festival, són algunes de les activitats que s’han dut a terme fins este passat diumenge. 
 
Amb una alta participació en totes elles, els directors del festival manifesten el seu agraïment i alegria després d’haver arribat a més de 600persones en el conjunt d’activitats dels primers dies. Amposta, Roquetes, Flix i Deltebre han estat els 4 municipis que han acollit els diferents concerts dels primers dies, on destaca especialment l’exhauriment en temps rècord de les entrades per al concert a l’Observatoridel’Ebre i per al de la FincadeBombita
 
D’altra banda, el dissabte 29 de juliol, el festival va realitzar l’audició per als programes YoungTalent i Academy2024, els 2 projectes pedagògics amb els quals DeltaChamber Music Festival dona l’oportunitat a joves músics de tot l’estat de participar en la següent edició del festival amb totes les despeses de participació cobertes. L’audició d’enguany ha comptat amb una vintena de joves músics vinguts de diferents comunitats autònomes i d’entre els quals han resultat seleccionats Alex Olmedo Duynslaeger (violoncel) i Raquel Roldán i Montserrat (viola) per al programa Young Talent, i Alexandra Huguet Gély (flauta), Raquel Menéndez González (violoncel) i Laura Carles Robres (oboè) per al Programa Academy. 
 
El festival, en la seua vuitena edició i amb el tema “Arrels i paraules”, arribarà per primera vegada a les 4 comarques de les Terres de l’Ebre, amb un total de 7 concerts de cambra, 
24 d’individuals i 2 d’infantils. Ara ja encarant la seua recta final, durant la tercera i última setmana, es podrà gaudir de nous programes de concert que tindran lloc a Amposta, Ulldecona i HortadeSantJoan, i que aniran de la mà de 9 músics solistes internacionals i 2 de les veusoperístiques més rellevants d’Europa i del nostre país, ElenaCopons i AnnaBrull
 
La setmana començarà amb els concerts individuals a l’emblemàtic CasinoRecreatiu i Institutd’Amposta el mateix dilluns. L’endemà, tindran lloc els concerts individuals a l’imponent Castelld’Ulldecona. Dijous, s’oferirà el concert “Selecció arrels i paraules” a l’Església de Santa Magdalena del Convent de les Monges Agustines, edifici que enguany compleix 300 anys d’una promesa. Divendres i dissabte, es realitzaran els icònics concerts centrals al Museu de les Terres de l’Ebre, a Amposta, amb la instal·lació efímera “ARRELANT” com a teló de fons i, on després dels concerts, es podrà assaborir una tapa elaborada pel cuiner ebrenc Xavi Montañés i que estarà harmonitzada per la sommelier ebrenca Llúcia Castaño amb una copa de vi cortesia de Les Vinyes del Convent. 
 
Finalment, per a la cloenda, el festival ha programat el seu primer concert matinal a Horta de Sant Joan, on, a banda del concert, s’oferirà una visita guiada al Convent de Sant Salvador, així com una copa de vi de la mà de la sommelier Llúcia Castaño i de Les Vinyes del Convent. 
 
Les entrades es poden adquirir al web deltachambermusicfestival.com. 
 
El festival el creen, desenvolupen i impulsen els ampostins Laura Ruiz Ferreres, professora catedràtica de clarinet a la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main (Alemanya) i clarinet solista de l’orquestra Oxford Philharmonic (Regne Unit), i Pau Rodríguez Ruiz, director i professor de clarinet de l’Escola i Centre Professional de Música La Lira Ampostina i membre de l’Amman Chamber Orchestra (Jordània). 
 
DeltaChamber Music Festival 2023 compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Tarragona, de la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament d’Ulldecona, de l’Ajuntament de Deltebre, de l’Ajuntament de Flix, de l’Ajuntament de Roquetes, de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, del Consell Comarcal del Montsià i del Museu de les Terres de l’Ebre.