«Fitzroy» i «Laly Simon», plats forts de la tardor del Teatre Auditori Felip Pedrell

L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i la regidora de Cultura, Mar Lleixà, presenten la programació que s'inicia el 17 de setembre

Imatge promocional de l'obra de teatre 'Fitzroy', de Jordi Galceran.
Imatge promocional de l'obra de teatre 'Fitzroy', de Jordi Galceran. | Cedida
Aguaita.cat
28 de juliol del 2023
Actualitzat a la 13:32h
L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i la regidora de Cultura, Mar Lleixà, han presentat avui la programació estable de l'Auditori Felip Pedrell de setembre a desembre, una programació que s'estrenarà al setembre i que avui mateix es posen a la venda entrades i abonaments. "Presentem un seguit d'espectacles que formen una àmplia oferta cultural, no només per la ciutadania de Tortosa, sinó pel conjunt de les Terres de l'Ebre", ha explicat l'alcalde.

La programació de l'Auditori Felip Pedrell s'estrenarà el 17 de setembre amb un espectacle familiar de titelles, 'Animàlia', de Sàndal Produccions. En aquest cas, l'actuació tindrà lloc al parc municipal i serà gratuïta. A més, hi haurà tres espectacles més familiars: 'Un vestit nou de l'emperador', de la companyia Pera Llimonera, que l'1 d'octubre oferirà una versió divertida del tradicional conte de Hans Christian Andersen; un espectacle de dansa adreçat a escolars de primària que es farà el 4 i 5 d'octubre, a càrrec de Dansa Cometa; i, finalment, el 19 de desembre els espectacles familiars es tancaran amb 'Mentida Podrida' de la companyia Catalana Cal Teatre.

Pel que fa als plats forts de la programació de tardor de l'Auditori seran 'Fitzroy, quatre dones al límit', el 29 de setembre i 'Laly Simon', el 3 de desembre. 'Fitzroy' és una comèdia de Jordi Galceran i Sergi Belbel, interpretada per Sílvia Bel, Sara Espígul, Míriam Iscla i Natàlia Sànchez, una conversa entre quatre dones just abans de fer el cim. En el cas de 'Laly Simon', es tracta d'una coproducció del Teatre Romea i el Grec, que interpreta Emma Vilarasau, és un homenatge a les dones cuidadores.

La programació teatral també inclou 'Els secundaris' per part dels Pirates Teatre, el 27 d'octubre, i 'Les preposicions' d'Aina Cos, en què participa l'actriu tortosina Alexandra Palomo i que arribarà a l'escenari tortosí el 17 de novembre.

En el cas dels espectacles de dansa, del 13 al 15 d'octubre es celebrarà el Festival Artèria, dirigit pel ballarí tortosí Roberto Olivan, que es presentarà pròximament.

Quant a la programació musical, la Banda Municipal de Música de Tortosa oferirà el tradicional concert de Santa Cecília i també hi haurà la programació de Joventuts Musicals. A més, la programació contempla un espectacle de circ, adreçat a tot el públic, 'El viatge de Bowa' de La Gata Japonesa el 2 de desembre.

"Una programació amb espectacles de les millors companyies i productores del país, així com de professionals i creadors de les Terres de l'Ebre amb què pretenem apropar les arts en viu a la ciutadania, com a element vertebrador de la societat", ha dit Lleixà.

Finalment, les entrades pels espectacles es poden adquirir al web www.teatreauditoritortosa.cat on també es poden adquirir els abonaments que s'ofereixen per aquesta programació i consultar els descomptes fixats.