El DeltaChamber Music Festival s'apropa per primer cop al públic infantil amb un concert a Amposta

El certamen s'escampa per Amposta, Roquetes, Flix, Deltebre, Ulldecona i Horta de Sant Joan

Una mare i la seva filla, durant el concert infantil del DeltaChamber Music Festival a Amposta (Montsià)
Una mare i la seva filla, durant el concert infantil del DeltaChamber Music Festival a Amposta (Montsià) | Ariadna Escoda
Aguaita.cat
26 de juliol del 2023
Actualitzat el 27 de juliol a les 10:16h
El DeltaChamberMusicFestival, el festival internacional de músicadecambra a les Terresdel'Ebre, s'ha apropat per primer cop al públic infantil amb un concert a Amposta. A través d'una actuació didàctica i teatralitzada, onze clarinetistes han descobert els secrets de la música als més menuts. Segons la codirectora del festival, LauraRuiz, l'espectacle està pensat per al territori, amb intèrprets locals i un llibret inspirat en la zona. Amb aquesta voluntat, s'han preparat activitats en municipis de les quatre comarques ebrenques. El programa inclou altres novetats, com ara la fusió de música de cambra i veus, una proposta "exòtica" que clourà el certamen el 6 d'agost, després d'una desena de concerts i dos tallers professionals.

El festival encara la vuitena edició amb el lema 'Arrels i paraules' i un programa que s'escampa per Amposta, Roquetes, Flix, Deltebre, Ulldecona i Horta de Sant Joan. D'esta manera, per primer cop el certamen serà present a les quatre comarques que formen part de les Terres de l'Ebre. De fet, el territori és un dels pilars presents en la programació del festival, tal com ha destacat la codirectora Laura Ruiz. "Vam pensar que valia la pena apostar i fer un concert fet per nosaltres i per a la nostra gent. És molt important la territorialitat de fer un espectacle des d'aquí, escriure un llibret que passi al territori i que la música fos arranjada i interpretada per músics locals", ha defensat.

Doble ració d'espectacle infantil

 
Una de les novetats d'esta edició es troba en l'ampliació de públic al qual es dirigix el festival; el programa ha inclòs l'espectacle 'Descobrint els secrets de la música', que s'ha estrenat a Amposta i que ha tingut una segona sessió a Roquetes dissabte a la tarda.

Es tracta d'un concert didàctic i teatralitzat que utilitza la música del compositor rus Modest Mússorgski per explicar als més petits alguns dels conceptes bàsics de la música, com ara la melodia o l'harmonia. Amb una trama arrelada a les Terres de l'Ebre, l'escriptora i violinista Karina Barrionuevo ha adaptat l'obra per endinsar el públic infantil en el món de la música de cambra.