Reconeixements mèdics a l’HTVC als infants sahrauís del programa Vacances en Pau

A les Terres de l’Ebre diverses famílies han acollit nou infants sahrauís a través de l’Associació Terres de l’Ebre amb el poble Sahrauí – TEPS

Aguaita.cat
20 de juliol del 2023
Actualitzat a les 10:17h
Revisió mèdica a dos infants sahrauís que venen a passar l'estiu a les Terres de l'Ebre amb les seues famílies d'acollida
Revisió mèdica a dos infants sahrauís que venen a passar l'estiu a les Terres de l'Ebre amb les seues famílies d'acollida | Cedida
Els professionals del ServeidePediatria de l’HospitaldeTortosaVergedelaCinta han fet una revisió a xiquets i xiquetessahrauís que estan de vacances a les Terresdel’Ebre, gràcies al programa VacancesenPau.

El projecte Vacances en Pau, organitzat per la Delegació del Front Polisario i les entitats solidàries amb el Poble Sahrauí a Catalunya, és un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i un clam per la pau, contra la injustícia, la violació dels drets humans i la guerra.

Este projecte, on vora quatre-centes cinquanta famílies catalanes acullen a xiquets i xiquetes sahrauís durant els mesos d’estiu, donat que en els llocs on viuen les temperatures poden arribar a ser superiors als 50 graus, pretén oferir als infants la possibilitat de viure una realitat diferent de la del seu lloc d’origen, així com de la possibilitat de conviure amb xiquetes i xiquets de Catalunya.

A les Terres de l’Ebre diverses famílies han acollit 9 infants sahrauís a través de l’Associació Terres de l’Ebre amb el poble Sahrauí – TEPS. La revisió a l’Hospital consta d’un reconeixement mèdic general que inclou una analítica d’orina per a veure l’estat de salut general i advertir valors alterats. També es pren la tensió i es fa una exploració per a comprovar la respiració pulmonar, l’estat de les mucoses orals, l’abdomen, pell, dents, etc. Posteriorment, si cal, es fa la derivació a una unitat específica.

L’AssociacióTerresdel’EbreambelpobleSahrauíTEPS  ha volgut fer un agraïment públic, a les seues xarxes socials, als professionals assistencials involucrats: “ens heu mostrat la part més sensible i humana per fer que les xiquetes i xiquets estesen tranquils i a gust en tot moment!”, i també a Salama, que els ha fet de traductor durant les visites fetes a l’HTVC. Salama és un noi que va venir a través del mateix programa fa anys acollit per una família d’Ulldecona i que en l’actualitat residix a Terres de l’Ebre.