2 concerts infantils, 7 de cambra i 24 d’individuals en la 8a edició de DeltaChamber Music Festival

Del 20 de juliol al 6 d’agost, les 4 comarques de les Terres de l’Ebre es converteixen en la capital de la música de cambra

Inici de la vuitena edició del DeltaChamber Music Festival
Inici de la vuitena edició del DeltaChamber Music Festival | Albert Vidal / Vèrtex Comunicació
Aguaita.cat
19 de juliol del 2023
Actualitzat a les 10:20h
Tot a punt perquè comence la 8a edició de DeltaChamberMusicFestival, el festival internacional de músicadecambra a les Terres de l’Ebre, que, per primera vegada, tindrà presència a les 4 comarques ebrenques. Sota el tema “Arrels i paraules”, la programació oferirà 2 concerts infantils, 7 de cambra i 24 d’individuals que es podran escoltar, del 20 de juliol al 6 d’agost, a Amposta, Ulldecona, Deltebre, Flix, Roquetes i Horta de Sant Joan. 
 
Com a part de la seva identitat, el festival sempre busca espais singulars del territori per programar els seus concerts d’alt nivell. En aquesta ocasió, la música arribarà a 2 convents amb 500 i 300 anys d’història, respectivament; 1 castell amb vistes espectaculars; 1 finca al costat d’un tresor natural al Delta de l’Ebre; 1 casino recreatiu que transporta a principis del segle XX; l’observatori de referència de les Terres de l’Ebre, i 1 església gòtica, entre d’altres. 
 
Així mateix, com és habitual, el festival celebrarà els seus concerts centrals al Museu de les Terres de l’Ebre, a Amposta, un dels més importants de Catalunya d’etnologia, natura i arqueologia. Aquí, el 4 i 5 d’agost, els concerts tindran com a teló de fons “ARRELANT”, la intervenció efímera guanyadora del 5è Concurs d’Arquitectura Efímera del festival i que convoca el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Demarcació de l’Ebre. La instal·lació és obra de Lidia Sanchez Aleixendri i David Pons de Prado, estudiants d’ESARDI. A més, es recuperarà l’espai de diàleg després dels concerts centrals, on l’entrada inclourà una deliciosa tapa elaborada pel cuiner ebrenc Xavi Montañés i que estarà harmonitzada per la sommelier ebrenca Llúcia Castaño amb una copa de vi cortesia de Les Vinyes del Convent. 
 
Entre les novetats d’enguany, cal destacar el nou format de concert de cambra de cloenda, que se celebrarà al Convent de Sant Salvador, a Horta de Sant Joan. Aquest consistirà en 
 
un concert matinal que anirà precedit d’una visita guiada per l’espai del concert, i d’un brindis de cloenda de la mà de la sommelier Llúcia Castaño i de Les Vinyes del Convent. 
 
També com a primícia de l’edició, el festival oferirà 2 concerts infantils que tindran lloc aquest mateix dissabte, 22 de juliol, a Amposta i a Roquetes. Amb la trama arrelada a les 
Terres de l’Ebre, la música dels concerts la posarà l’ensemble de clarinetistes que el festival ha creat expressament per a l’ocasió, donant vida a una història musicada que interpretaran 2 actors del territori, i que ha escrit i dirigirà Karina Barrionuevo, reconeguda escriptora i violinista argentina. 
 
Pel que fa a l’elenc d’artistes d’enguany, per primera vegada s’incorporarà la veu cantada i serà amb 2 de les figures més rellevants del panorama operístic europeu, les catalanes Elena Copons i Anna Brull Piñol. De fet, la 8a edició comptarà amb 11 solistes internacionals, 2 joves participants del Programa Young Talent i 3 del Programa Academy, ambdós creats per impulsar el talent jove, així com 11 clarinetistes ebrencs. 
 
Les entrades es poden adquirir al web deltachambermusicfestival.com. 
 
El festival el creen, desenvolupen i impulsen els ampostins Laura Ruiz Ferreres, professora catedràtica de clarinet a la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main (Alemanya) i clarinet solista de l’orquestra Oxford Philharmonic (Regne Unit), i Pau Rodríguez Ruiz, director i professor de clarinet de l’Escola i Centre Professional de Música La Lira Ampostina i membre de l’Amman Chamber Orchestra (Jordània). 
 
DeltaChamber Music Festival 2023 compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Tarragona, de la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament d’Ulldecona, de l’Ajuntament de Deltebre, de l’Ajuntament de Flix, de l’Ajuntament de Roquetes, de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, del Consell Comarcal del Montsià i del Museu de les Terres de l'Ebre.