El ple de Tortosa continua amb els tràmits per personar-se com acusació particular en el cas Efial

Al plenari no ha prosperat la proposta d'acord d'autorització d'endeutament de Tortosa Salut de 4 milions d'euros per la compra de la Clínica Terres de l'Ebre

Ple municipal de l'Ajuntament de Tortosa
Ple municipal de l'Ajuntament de Tortosa | Ajuntament de Tortosa
Aguaita.cat
13 de juliol del 2023
Actualitzat el 14 de juliol a les 10:43h
L'AjuntamentdeTortosa es personarà com acusacióparticular en el casEfial, que instruïx l'AudiènciaNacional contra la presumpta trama de corrupció que afecta diversos municipis catalans i que en el cas de Tortosa hauria patit un frau d'1 milió euros. Així ho ha aprovat avui el plenari municipal en una sessió extraordinària, amb els vots a favor del govern local (Movem Tortosa-PSC i Esquerra) i la CUP, i el vot en contra de Junts.

La proposta de personar-se com acusació particular en el cas Efial arriba després que el plenari aprovés una moció del grup municipal de la CUP el passat 3 de juliol en aquesta mateixa línia.

D'altra banda, al plenari no ha prosperat la proposta d'acord d'autorització d'endeutament a llarg termini a la societat municipal Tortosa Salut, per un import de 4 milions d'euros, que ha de permetre culminar la compra de la ClínicaTerresdel'Ebre. L'acord s'havia d'adoptar per majoria absoluta i Junts per Tortosa i la CUP s'han abstingut. Una situació que comportarà el pagament de 24.000 euros mensuals per interessos de demora per part de Tortosa Salut.

Cal recordar que la proposta del ple d'autorització d'endeutament i concessió de l'aval és fruit de l'acord pres al consell d'administració de Tortosa Salut, empresa municipal, el passat 23 de juny, on es va aprovar adjudicar a una entitat financera el préstec de 4 milions d'euros amb els vots a favor de Junts per Tortosa, Movem Tortosa, Esquerra, PSC i l'abstenció de la CUP.