Sergi Guimerà, nou president del Consell Comarcal del Montsià

El PSC i Junts han tancat l’acord per governar el Ple Comarcal

Imatge de la façana de l'edifici del Consell Comarcal del Montsià, a Amposta.
Imatge de la façana de l'edifici del Consell Comarcal del Montsià, a Amposta. | S.B.
Aguaita.cat
07 de juliol del 2023
Actualitzat a la 13:51h
El pacte que ja es va anunciar entre Junts i PSC al ConsellComarcaldelMontsià ja és un fet. Després d’un mes de conversacions passades les eleccions municipals del passat 28 de maig, els representants de les dues formacions a l’ens han tancat l’acord que engloba les dues forces amb 13 de 25 consellers del Ple (7 Junts i 6 PSC).

L’organigrama que han acordat reserva la presidència per a SergiGuimerà, regidorsocialista del MasdeBarberans. Paral·lelament Junts i PSC es repartiran tresvicepresidències, la primera estarà ocupada pel regidor de Masdenverge GuillemCarles (Junts), la vicepresidència segona l’ocuparà la regidora de Godall TeresaEsmel (PSC) i la vicepresidència tercera serà per a l’alcalde de Santa Bàrbara AntonioOllés (Junts).
 

Sergi Guimerà, nou president del Consell Comarcal del Montsià Foto: Cedida


El Consell Comarcal es dividirà en dos departaments, dividits cadascun d'ells en tres àrees que es dividiran en subàrees. Un departament englobarà Desenvolupament territorial, Governança i Ciutadania, que coordinarà Junts, i que es dividirà en tres àrees: Hisenda i Especial de Comptes, Afers intern i Bon govern i Serveis a les persones. L’altre departament s’encarregarà d’Empresa, Municipis i Promoció Econòmica estarà coordinat pels socialistes i es dividirà en les àrees de Turisme i medi ambient, Promoció econòmica i Acció rural i assistència als municipis.

“Hem fet el pacte pensant en la comarca i com podem fer útil el consell comarcal” ha afirmat Sergi Guimerà, qui ha continuat dient que “s’ha de començar a pensar amb ambició, aprofitant totes les oportunitats i tocant totes les portes pel bé del Montsià”.

Guillem Carles s’ha mostrat satisfet “és un pacte estable, on els pobles petits estan representats, posarem el Consell Comarcal al servei dels ajuntaments, i liderarem les iniciatives que han de reactivar la comarca”.