Una empresa de Tivissa, premiada entre els deu millors productors sostenibles de l'Estat

Es tracta d'Explotacions Agrícoles Mas de Baix que aplica criteris innovadors per a la producció de fruites

Plantacions i hotel rural d'Explotacions Agricoles Mas de Baix, a Tivissa
Plantacions i hotel rural d'Explotacions Agricoles Mas de Baix, a Tivissa | Cedida
Aguaita.cat
06 de juliol del 2023
Actualitzat a les 16:23h
BBVA i ElCellerdeCanRoca han reconegut per quart any consecutiu els deumillorsproductorssostenibles de l'Estat Espanyol. Els guardonats han destacat per les seues bones pràctiques sostenibles dins de l'àmbit mediambiental, així com per l'impuls de l'entorn rural, el relleu generacional i la inclusió social.

Prop de 150 productors, s'han presentat a la quarta edició d'estos premis, la qual cosa suposa un increment del 60% respecte al 2022. Els guanyadors formaran part d'un pla de difusió que portarà les seues històries arreu de l'Estat, i els seus productes s'inclouran en una recepta elaborada pels germans Roca.

L'empresa de TivissaExplotacionsAgrícolesMas deBaixS.L. ha estat una de les guardonades.

És una petita explotació que ha aplicat criteris innovadors per a la producció de fruites. Utilitza sondes de nitrogen nítric per al creixement equilibrat dels seus arbres, i sondes d'humitat per a l'optimització de recursos hídrics en el reg de la plantació. També material compostable i reciclable en els seus envasats.

Part de l'energia de l'explotació es genera a través de panells solars, i els residus els diposita en els punts de recollida especialitzats en reciclatge d'envasos agraris.

Promou la cura de la biodiversitat tant des del punt de vista dels cultius com a través del control de plagues i malalties. Esta iniciativa de producció sostenible aposta també pel desenvolupament i el turismerural, d'aquí que compte amb un petithotel, Masdel'Illa, a través del qual es genera ocupació a la zona.

El propietarid'ElCellerdeCanRoca, JoanRoca, ha ressaltat: "És un orgull formar part d'aquest jurat i poder donar valor als productors que treballen dia a dia compromesos amb la sostenibilitat. De la mateixa manera, aquests deu productors fan una gran tasca tant per al medi ambient com per al futur de l'agricultura i ramaderia del país".