L'Estat aportarà 10 milions d'euros per modernitzar el Parador de Turisme de Tortosa

El delegat del govern de l'Estat, Carlos Prieto, confirma 12 milions d'euros d'inversió a Tortosa en els pròxims anys

La visita institucional del delegat del govern a l'Estat ha servit per tractar temes de ciutat que depenen del govern estatal
La visita institucional del delegat del govern a l'Estat ha servit per tractar temes de ciutat que depenen del govern estatal | Ajuntament de Tortosa
Aguaita.cat
04 de juliol del 2023
Actualitzat a les 11:49h
L'AjuntamentdeTortosa ha rebut la seua primera visita institucional després d'iniciar-se el mandat 2023-2027. El delegatdelgovern a l'Estat, CarlosPrieto, ha estat rebut per l'alcalde, JordiJordan, i la resta d'autoritats tortosines per tal de començar a treballar amb consens per fer avançar la ciutat i el territori. Durant la trobada, que tots dos han valorat com a molt profitosa, s'han tractat diversos temes importants per a la ciutat i que depenen del govern de l'Estat.

D'una banda, com ha explicat l'alcalde Jordi Jordan, la trobada ha confirmat una inversió prevista de més de 10milionsd'euros per a la modernització del ParadordeTurisme. Una inversió que, com ha ressaltat el mateix alcalde, "ha de posar en valor diferents galeries subterrànies i elements patrimonials del propi castell de Tortosa". A més, com ha detallat el delegat del govern Carlos Prieto, es farà "respectant el valor arqueològic i patrimonial per tal que aquesta joia sigui encara més magnífica i atragui més turisme".

D'altra banda, una altra línia de subvencions és la que concedirà el programa de destinacionsturístiquessostenibles de la Secretaria d'Estat de Turisme. En aquest cas, com ha informat l'alcalde Jordi Jordan, s'utilitzaran per millorar el cinturó verd que connecta les diferents muralles de la ciutat. "Són uns fons europeus que ja estan adjudicats i, per tant, és una acció que es podrà dur a terme en els pròxims anys", ha manifestat l'alcalde. Així mateix, el delegat del govern de l'Estat a Catalunya ha refermat el seu compromís amb el territori i ha defensat fer-ho "amb termes que es poden quantificar econòmicament, com són aquests 12 MEUR que faran continuar avançant cap endavant a la ciutat".